Mimar Sinan Kongre Ve Sergi Merkezi’nde Son Aşamaya Gelindi

Mimar Sinan Kongre Ve Sergi Merkezi’nde Son Aşamaya Gelindi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaklaşık 40 milyon lira bütçeli Mimar Sinan Kongre Ve Sergi Merkezi’nin son aşamaya geldiğini söyledi.

- Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaklaşık 40 milyon lira bütçeli Mimar Sinan Kongre Ve Sergi Merkezi’nin son aşamaya geldiğini söyledi.

Başkan Hakan Tütüncü, Yeşiltepe Mahallesi’nde eski ORÜS arazisindeki 19 bin 73 metrekarelik belediye hizmet alanına inşa edilen, Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Başkan Tütüncü, 2 bin kişilik çok amaçlı salonu, 300 kişilik salonu, nikah salonunu ve tesisin diğer kısımlarını gezerken, tesisin yapımını üstlenen firmanın yetkililerinden inşaatta gelinen son durumla ilgili bilgiler aldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nin son aşamaya geldiğini belirterek, bugüne kadar Kepez Belediyesi’nin yapmış olduğu en büyük proje olduğunu söyledi. Başkan Tütüncü, “En büyük bütçeli ve vizyon proje olarak tarihe geçecek olan Kepez’in zafer anıtı, son derece önemli kazanımlar sağlayacak. Hem Kepez’e hem de Antalya’ya 2 bin kişilik çok amaçlı salon, 300 kişilik salonu, nikâh sarayı, 500 kişilik konferans salonumuzla birlikte, ayrıca gösteri merkezleri, fuaye alanları, restoranları, kafeteryaları ve çeşitli donatılarıyla birlikte bir çok üst düzey toplantının ev sahipliğini yapabileceği bir merkez oldu” dedi.

Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenecek olan etkinliklerle, bölgenin ayrı bir cazibe merkezi olacağının altını çizen Başkan Tütüncü şunları söyledi:

”Bölgemize ekonomik olarak kalkınmayı sağlayacak.Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi bittikten sonra, hemen alt tarafında bulunan Halide Edip Adıvar Caddesi'ni en güzel şekilde düzenleyeceğiz. Bölgede bulunan Antalya çapında marka olmuş sağlık kuruluşlarıyla kongre merkezimizle birlikte, buranın kalkınmasına paralel olarak özel sektörün yapacağı yatırımlarla birlikte bu tesis çok farklı bir anlam ifade edecek. Bu bölge için çok farklı bir değer kazandıracak.”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, merkezin açılışının 2015 yılı ocak ayında yapılacağını da sözlerine ekledi.

MİMAR SİNAN KONGRE VE SERGİ MERKEZİ’NDE SON AŞAMAYA GELİNDİ

MİMAR SİNAN KONGRE VE SERGİ MERKEZİ’NDE SON AŞAMAYA GELİNDİ

MİMAR SİNAN KONGRE VE SERGİ MERKEZİ’NDE SON AŞAMAYA GELİNDİ