Minik Enes Yasak İlişki Kurbanı Oldu

Minik Enes Yasak İlişki Kurbanı Oldu

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde 7 gün önce kaybolduktan sonra ölü bulunan Enes Tosun'un cinayet zanlılarından G.T'nin Enes'i yasak aşk yaşadığı A.T.'nin...

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde 7 gün önce kaybolduktan sonra ölü bulunan Enes Tosun'un cinayet zanlılarından G.T'nin Enes'i yasak aşk yaşadığı A.T.'nin öldürdüğünü itiraf etti.

Tuzluca ilçesine bağlı Güllüce köyünde geçtiğimiz pazartesi günü kaybolan ve daha sonra patates tarlasında ölü olarak bulunan Enes Tosun'un (6) cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan G. T.'nin Tuzluca Adliyesinde verdiği ifade cinayetin vahşetini gözler önüne serdi.

"MİNİK ENES'E ŞAKA YAPIYORUM DİYE BOĞARAK ÖLDÜRDÜ"

Güneş Tosun ifadesinde "Olay günü Enes Tosun A.T ile bizi evde yalnız başımıza uygunsuz şekilde gördü. Bizi bu şekilde gören Enes kaçmaya başladı. O esnada Ahmet Enes'i yakalayıp önce yazmayla bağırmaması için ağzını kapadı. Enes , "Beni bırakın diye" ağlayınca Ahmet, "Şaka yapıyorum sana bir şey yapmayacağım" dedi. Bende kendisine öldürme benim de çocuğum var dedim. O da bana; "Artık geri dönüş yok sen çık dışarıda kuyu kaz" dedi. Ben kuyu kazıp içeriye girdiğimde Enes'in cansız bedeni ile karşılaştım. Ahmet bana "ben çıkıyorum. Şüphe çekmeyelim. Sen de cesedi bir şekilde ortadan kaldır" dedi. Ben de Enes'i evin önündeki Patates bostanına gömdüm" dediği öğrenildi.

Olayla ilgili göz altına alınan Cinayet şüphelisi olarak mahkemeye çıkarılan G.T ile A.T. "canavarca hisle adam öldürme" sebebiyle tutuklanırken, eş M.T güvenlik tedbir amaçlı tutuklandı. Diğer şüpheli M.T. serbest bırakıldı.

Öte yandan; G. Tosun zırhlı araca bindirildiği esnada adliye önünde bulunan kadınlar Allah belanı versin nasıl kıydın o meleğe onu vereceksiniz elimize biz onu paramparça edeceğiz" diye tepki gösterdiler.

Tutuklananlardan Güneş Tosun Erzurum Cezaevi'ne gönderilirken, Ahmet Tosun ile Mahmut T osun Iğdır Kapalı Cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA