Mısır'dan Türkiye açıklaması

Mısır'dan Türkiye açıklaması
Güncelleme:

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, Türkiye ile olan gerginliğin sonlandırılmasında Mısır'ın hazır olduğunu açıkladı.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Türkiye’nin Mısır  ile gerginliği giderme niyeti bulunduğunu, ülkesinin de buna hazır olduğunu  söyledi.

Mısır’da yayın yapan El Yevm Es-Sabi Gazetesi’ne konuşan Mısır  Dışişleri Bakanı Şükri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile son iki haftada  Venezuela ve New York’ta olmak üzere iki defa bir araya geldiklerini dile  getirerek, görüşmeleri olumlu olarak niteledi.

Çavuşoğlu’nun kendisine bir mesajının olup olmadığı şeklindeki soruya  Şükri, “Geçmiş gerginlikleri giderme niyetinin paylaşıldığı bir görüşme oldu.  Türk Dışişleri Bakanı Sayın Çavuşoğlu, Türkiye’nin Mısır ile gerginliği giderme  niyetini dile getirdi. Ben de Mısır’ın buna hazır olduğunu ifade ettim.
 
 İlişkilerin geliştirilmesi ile ilgili gelecekte atılacak adımlar adına görüşmeler  olumluydu. Mısır yönetimi, Türk ve Mısır halkları arasındaki ilişkilerin  tarihinin köklü ve çok güçlü olduğunu devamlı hatırlatmaktadır.” cevabını verdi.
 
Şükri, gazetenin bugünkü baskısında yayınlanan mülakatta sözlerine  şöyle devam etti: "Mısır’ın dış politikası katı ve değişmez değil. Ülkemizin  menfaatleri, Arap ve Körfez halklarının çıkarları doğrultusunda, prensiplerimize  uygun yeni gelişmelere her zaman açığız. Başka ülkelere düşmanca tavır  takınmaksızın, BM ilkeleri çerçevesinde Mısır halkının çıkarlarını gözeten ve  diğer halkların haklarını da çiğnemeyen bir dış politika anlayışımız var.”
 
Çavuşoğlu ve Şükri 17-18 Eylül 2016 tarihlerinde Venezuela'nın ev  sahipliğinde yapılan 17'nci Bağlantısızlar Hareketi zirvesinde ve geçen hafta New  York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler 71'inci Genel Kurulu genel görüşmeleri  esnasında bir araya gelmişti.

AA