MTV'yi sanal hırsızlar çaldı

MTV'yi sanal hırsızlar çaldı
Güncelleme:

Motorlu Taşıtlar Vergisi parasını sanal hırsızlar çaldı.

Maliye’nin bu yıl 8,6 milyar lira para tahsil etmeyi hedeflediği Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), internet dolandırıcılarının hedefi haline geldi. Sanal hırsızlar sahte adresle vergi tahsilatı yaptı

İn­ter­net do­lan­dı­rı­cı­la­rı dev­le­tin top­la­dı­ğı ver­gi ge­lir­le­ri­ne göz dik­ti. Sa­nal do­landı­rı­cı­lar Ge­lir İda­re­si Baş­kan­lı­ğı­’nın (GİB) in­ter­net üze­rin­den kre­di kar­tıy­la top­la­dı­ğı Mo­tor­lu Ta­şıt­lar Ver­gi­si­’ni (MTV) he­def al­dı.

GİB, du­ru­mun fark edil­me­si üze­ri­ne in­ter­net üze­rin­den va­tan­da­şı uya­ran açık­la­ma yap­tı. Ya­pı­lan açık­la­ma­da, GİB'in, "İn­ter­net Ver­gi Da­ire­si Mo­tor­lu Ta­şıt Sor­gu­la­ma­sı ve Kre­di Kar­tı ile Öde­me" say­fa­sı gö­rün­tü­le­ri­nin tak­lit edil­di­ği, do­lan­dı­rı­cı­la­rın “http://184.171.252.34/~ ode­me/traf/tra­fik­ma­in.html” ben­ze­ri ad­res­ler kul­lan­dı­ğı bil­di­ril­di.

Gİ­B, söz ko­nu­su sah­te in­ter­net ad­re­si ile bu­na ben­ze­yen tüm fark­lı ad­res uzan­tı­la­rı­nın GİB ile hiç­bir il­gi­si bu­lun­ma­dı­ğı­na işa­ret eder­ken, “Va­tan­daş­la­rı­mı­zın mağ­du­ri­yet ya­şa­ma­ma­la­rı için MTV'yi kre­di kar­tı ile öde­me iş­lem­le­ri­ni 'www.gib.gov.tr' ad­re­si­miz­den ger­çek­leş­tir­me­le­ri önem­le du­yu­ru­lu­r” de­nil­di. Açık­la­ma­da ay­rı­ca, bil­gi ek­sik­li­ği ya­şa­yan mü­kel­lef­le­rin Ver­gi İle­ti­şim Mer­ke­zi­’ne doğ­ru­dan ya da te­le­fon yo­luy­la (444 0 189) baş­vur­ma­la­rı da is­ten­di.