Muaythai Asbaşkanı Aygün’den “Kutlu Doğum Haftası” Mesajı

Muaythai Asbaşkanı Aygün’den “Kutlu Doğum Haftası” Mesajı

Türkiye Muaythai Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Salih Aygün, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Türkiye Muaythai Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Salih Aygün, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Mesajında tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik eden Aygün, "İnsanları güzel ahlak, doğruluk ve huzurla buluşturan İslam'ın, evrensel ve çağlar üstü mesajını ulaştıran Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) doğumunun 1445. Yılında tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyorum. Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin doğumuyla karanlık bir dönem sona ermiş, insanlık tarihinde yepyeni bir dönem başlamıştır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V), yaşamıyla güzel ahlak, dürüstlük, sevgi ve hoşgörünün en büyük temsilcisi olmuştur. Gençlere büyük görevler yükledi. İnsan onur ve haysiyetini, insan hayatının dokunulmazlığını dinin temel hedefi olarak ilan etti. Çağlar boyunca, hakkını korumada varlığın en zayıf halkalarından birisi olan kadınları etkili ve yetkili kıldı. Renginden dolayı köleleştirilenleri İslam Ordu'suna komutan yaptı. Mazlumlara lütufta bulundu, her öksüzü kendi öksüzü bildi, iyi bir devlet Adamı iyi bir komutan oldu, saymakla bitiremeyeceğimiz erdemleriyle insanlık tarihinin bu en büyük Peygamberini, bu zor dönemde en çok muhtaç olduğumuz günlerde hasretle yeniden anıyoruz. Peygamberimizin bizlere sunduğu mesajlara kulak vermeye ve ortaya koyduğu yüksek ahlakı örnek almaya, İnsanı insan yapan erdemlerin odağında yer alan Peygamberimizi yeniden keşfetmeye, onun bizlere sunduğu çağlar üstü yüce değerlerden ve üstün ahlaktan daha fazla ilham almaya bu günlerde çok daha fazla ihtiyacımız var. İnsanlığın kurtuluşu, O'nun insanlığa sunduğu benzersiz mesajları okumak, anlamak, düşünmek ve yaşamakla mümkün olacaktır. O'nun önderliğinde yeni bir dirilişe, yeniden uyanışa, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olması dileklerimle Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyorum" dedi.