Müebbet Hapis Cezası Bulunan Çete Üyesi Rus Kadın Konya'da Yakalandı

Müebbet Hapis Cezası Bulunan Çete Üyesi Rus Kadın Konya'da Yakalandı

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde 2010 yılında "Omerta" adlı çete tarafından işadamı İzzettin Orhan'ın öldürülmesiyle ilgili o dönem tutuklanan ve...

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde 2010 yılında "Omerta" adlı çete tarafından işadamı İzzettin Orhan'ın öldürülmesiyle ilgili o dönem tutuklanan ve dava sürecinde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye olduktan sonra hakkında kesinleşmiş ömür boyu hapis cezası verilen Rus uyruklu 35 yaşındaki Marriyam Khalimbekova, dün Konya'da sevgilisinin evinde yakalandı. Gözaltına alınan Khalimbekova, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İskenderun'da 2010 yılında işadamı İzzettin Orhan'ın ortadan kaybolmasının ardından çalışma başlatan Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Orhan'ın "Omerta" adlı çete tarafından öldürüldüğünü belirledi. Polis, bunun üzerine Omerta çetesine yönelik 2010 yılında İskenderun'da düzenlediği operasyonda aralarında Rus uyruklu Marriyam Khalimbekova ve üç emniyet mensubunun da bulunduğu 47 kişiyi "Suç örgütü kurmak, adam kaçırmak, öldürmek ve ihalelere fesat karıştırmak" suçlamasıyla gözaltına aldı. Şüphelilerden aralarında Khalimbekova'nın da bulunduğu 22 kişi tutuklandı. Khalimbekova, Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sürecinde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu. Görülen dava sonucunda Khalimbekova hakkında "Suçu gizlemek ve delilleri yok etmek, yakalanmamak için tasarlayarak adam öldürme ve yağma" suçlarında ömür boyu hapis cezası verildi. Kesinleşmiş ömür boyu hapis cezasının ardından hakkında yakalama kararı çıkan Khalimbekova, dün Konya'da sevgilisinin evinde polis tarafından yakalandı. Khalimbekova, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İddiaya göre, çete lideri A.G.'nin planı doğrultusunda Marriyam Khalimbekova, 2010 yılında İzzetin Orhan'ın, evini kiraladı. Ardından Orhan'ı evine davet etti. Davet üzerine Khalimbekova'nın evine giden Orhan, Trabzon'dan gelen şebeke üyesi kar maskeli 5 kişi tarafından fidye istemek amacıyla kaçırıldı. Şebeke üyeleri tarafından Osmaniye'de bir çiftlik evinde tutulup işkence gördüğü iddia edilen Orhan, ardından da Ankara'ya götürüldü. Otomobilin bagajında elleri bağlı, ağzı bantlı olarak iki gün gezdirilen Orhan'ın öldüğünün fark edilmesi üzerine Mühye Köyü'ne götürülerek gömüldüğü belirlendi.

FOTOĞRAFLI