Muharrem ayının ilk orucu Hacı Bayram Camii’nde açıldı

Muharrem ayının ilk orucu Hacı Bayram Camii’nde açıldı

Hacı Bayram Veli Camii’nde Muharrem ayının ilk günü nedeniyle Türk Kızılayı ve Türkmen Alevi-Bektaşi Derneği’nin ortaklığıyla düzenlenen ilk iftar yemeği, çok sayıda kişiyi aynı masa etrafında buluşturdu.     Türkmen...

Hacı Bayram Veli Camii’nde Muharrem ayının ilk günü nedeniyle Türk Kızılayı ve Türkmen Alevi-Bektaşi Derneği’nin ortaklığıyla düzenlenen ilk iftar yemeği, çok sayıda kişiyi aynı masa etrafında buluşturdu.

    Türkmen Alevi Bektaşi Derneği ile Türk Kızılayı, önemli bir buluşmaya aracılık etti. Hicri yılbaşı olarak kabul edilen Muharrem ayının ilk günü dolayısıyla iftar düzenleyen 2 kuruluş, onlarca insanı aynı masa etrafında bir araya getirdi. Hacı Bayram-ı Veli Camii avlusunda kurulan iftar çadırlarında, Kızılay aşçılarının yaptıkları yemeklerle, Muharrem ayının ilk orucu açıldı. İftar programına AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir, Kızılay yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    İftar yemeğine katılan AK Parti Ankara Milletvekili İşler, Hicri yılbaşının İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diledi. Muharrem ayının Türkiye tarihi için önemli olayların yaşandığı aylardan biri olduğunu belirten İşler, "Muharrem kelimesi, haramdan gelmektedir. Haram hem kutsal anlamına gelen bir kelimedir. Arapçada haram ayları var. Bunların ilki de Muharrem ayıdır. Bu bakımdan Muharrem ayı, İslam tarihinde oruç ayı olması bakımından önemli.” diye konuştu.

    Böyle bir katılımın ilk defa gerçekleştiğini ifade eden Dernek Başkanı Özdemir, “İslam tarihi çok önemli olayların gerçekleştiği, büyük faziletleri içinde barındıran Muharrem ayı kardeşliğimiz ve birlikteliğimizin daha da güçlenmesi için Kızılay ve derneğimiz tarafından gerçekleştirdiğimiz iftarımıza hoş geldiniz." dedi.

    Yapılan duanın ardından etkinliğe katılan vatandaşlar oruçlarını açtı. CİHAN

Muharrem ayının 'ilk orucu' Hacı Bayram Camii’nde açıldı

Muharrem ayının 'ilk orucu' Hacı Bayram Camii’nde açıldı

Muharrem ayının 'ilk orucu' Hacı Bayram Camii’nde açıldı