Muharrem İnce'den flaş iddia

Muharrem İnce'den flaş iddia

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Şah Fırat operasyonu için Suriye’ye giden tankların dokuzunun geri gelmediğini iddia etti.

Türkiye’nin sınırları dışında sahip olduğu tek toprak parçası olan Süleyman Şah Türbesi’nin nakli ve Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun tahliyesinin gerçekleştirildiği ’’Şah Fırat Operasyonu’,’ 39 tank, 57 zırhlı araç ve 572 personel ile yapıldı. CHP’li İnce, 39 tanktan 9′unun geri dönmediği iddiasını gündeme taşıdı. İnce 9 tankın ‘’Kaçarken mi bırakıldığı yoksa birilerine mi bırakıldığı” sorusunu hükümet yetkililerinin yanıtlamasını istedi.

İnce Sözcü'den Başak Kaya'ya yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

‘’Dokuz tankın orada kaldığını söylüyorum. Benim muhatabım siyaset kurumudur. Ben Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na soruyorum. Kaçarken orada tank bıraktınız mı? Bu sorunun yanıtını istiyorum. Tankları kaçarken mi bıraktınız ya da birilerine mi bıraktınız? Cumhuriyet tarihinde böyle bir olay var mı?

1699′dan 1922′ ye kadar 220 sene Osmanlı sürekli toprak kaybetti. 30 Ağustos 1922′den sonra Cumhuriyetin kurucuları, o iki ayyaş dedikleri, Atatürk ve İsmet Paşa, Hatay ve düşman elindeki işgal edilmiş toprakları geri aldılar. Biz Cumhuriyetçiyiz, siz harbiden Osmanlıcısınız…Seyyar vatan toprağı yaptılar. Mobil vatan toprağı yaptılar. Tankları bıraktınız mı? Hükümet cevap versin…’’