Mührü yine söktüler !

Mührü yine söktüler !

Valilik tarafından 2. kez mühürlenen okulun mühürü yine söküldü.

Diyarbakır'da Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi, Kürdi-Der ve Eğitim Destek Evleri tarafından açılan ve valilikkararıyla mühürlendikten sonra DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün sökmesiyle dün akşam yeniden mühürlenen Kürtçe ders verilecek nFerzad Kemanger İlkokulu'nun mühürü bugün ikinci kez sökülerek yeniden açıldı.

Aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın da bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi, DBP binasından okulun bulunduğu yere kadar bir yürüyüş yaptı.

Pazartesi günü açılan ancak akşam valilik tarafından kapatıldıktan bir gün sonra mührü sökülerek açılan ve Kürtçe eğitim vereceği belirtilen Ferzad Kemanger İlkokul'una salı günü akşam saatlerinde ikinci kez takılan mühür, bugün akşam saatlerinde tekrar söküldu.

Mührü sökülüp yeniden açıldı! | Haber3 Video | Sitene Ekle


Bugün akşam saat 17.00 sıralarında Demokratik Bölgeler Partisi önünde toplanan çoğu çocuk, genç ve kadınlardan oluşan binlerce kişi, PKK flamaları açtı. Parti binası önünde toplanan kalabalık, bir süre Kürtçe türkü söyleyip PKK ve Abdullah Öcalan lehinde slogan attı. Çevrede sıkı güvenlik önlemi alın polis yetkilileri ile DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt arasında yapılan görüşmede, yürüyüşe şartlı olarak izin verildi. Polis yetkilileri, suç unsuru taşınması halinde yürüyüşe izin vermeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, Kayapınar Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın, DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Eğitim-Sen, DTK, Kürdi Der ve bazı sivil topluk örgütleri temsilcilerinin de aralarında bulunduğu kalabalık kol kola girerek yürüyüşe geçti. 

E Tipi Kapalı Cezaevi'nin bulunduğu alandan geçen grup içerisindeki bazı çocuklar, cezaevini taşlamaya başlayınca, yürüyüşün güvenliğini alan DBP'liler, bu çocuklara engel olduğu görüldü. Yaklaşık bir kilometre yürüyen kalabalık, Kürtçe eğitim vereceği belirtilen Ferzad Kemanger İlkokulu'nun bulunduğu alana geldi. Burada toplananlar okulun kapısındaki mührü sökmesi üzerine kası süreli havai fişek gösterisi yapıldı. Kürdi Der, Eğitim Sen ve DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Kürtçe birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmanın ardından, kalabalık grup olaysız bir şekilde dağılırken, polisin tekrar okulu mühürlememesi için bazı partililer okul bahçesinde nöbet tutmaya başladı.

Kürtçe eğitim vereceği belirtilen Ferzad Kemanger İlkokulu'nun damına PKK flamaları ve Abdullah Öcalan'ın posterinin asıldığı görüldü. Ayrıca okulun girişin kapısının her iki yanındaki kolonların üzerine çıkan yüzleri maskeli kişiler, ellerinde PKK flamalarını alarak zafer işaretleri yaptı. Okulun girişin kapısında da PKK flaması üzerinde Kürtçe yazılı bir tabela ve bunun üzerinde de çatışmalarda yaşamını yitiren PKK'lıların fotoğraflarının asılı olduğu gözlendi.

ANADOLU AJANSI MUHABİRİ BIÇAKLANDI

Kalabalık grup dağılırken, okul bahçesinde nöbet bekleyen kişiler arasında bulunan ve henüz adı öğrenilemeyen bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle Anadolu Ajansı foto muhabiri Hüseyin Bağış'ı bıçakladı. Daha sonra yanında bulunan kişilerin yardımıyla foto muhabiri Bağış, okulun içine götürüldü ve okulun giriş kapısını da kilitlendi. Bu sırada arkadaşını yalnız bırakmak istemeyen ve kendisi de okulun içine girmek isteyen Anadolu Ajansı muhabiri Aziz Aslan ise giriş kapısının önünde bekleyen eylemciler tarafından tartaklandı. 

Bu olayın ardından polis, okulun bahçesinde nöbet tutan DBP'lilere müdahale etti. Yaşanan arbede sonrasında polis, okul bahçesinde bekleyen yaklaşık 50 kişiyi gözaltına aldı.

Bıçakla baldırından yaralanan foto muhabiri Hüseyin Bağış ve tartaklanan Aziz Aslan, daha sonra olay yerine çağrılan ambulansla Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada müşahade altına alınan Bağış ve Aslan'ın durumunun iyi olduğu belirtildi.