Müjgan Özkaya Yılmaz, Sanko Sanat Galerisi’nde Sergi Açtı

Müjgan Özkaya Yılmaz, Sanko Sanat Galerisi’nde Sergi Açtı

Ressam Müjgan Özkaya Yılmaz, SANKO Sanat Galerisi’nde kişisel resim sergisi açtı.Sanatçı Yılmaz’ın 21 eserinin yer aldığı serginin açılışı, SANKO Tekstil Yönetim Kurulu Asistanı, SANKO Sanat Galerisi...

Ressam Müjgan Özkaya Yılmaz, SANKO Sanat Galerisi’nde kişisel resim sergisi açtı.

Sanatçı Yılmaz’ın 21 eserinin yer aldığı serginin açılışı, SANKO Tekstil Yönetim Kurulu Asistanı, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat, SANKO Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi Aslı Özen ve sanatseverlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sergiye katılarak heyecanını paylaştıkları için konuklarına teşekkür eden Yılmaz, şunları söyledi:

‘’Gaziantep hem çok keyifli, hem çok gurur verici. Bu şehri çok sevdim. Hem insanı hem kültürel değerleri çok sıcak geldi. Eserlerim arasında yağlı boya ve akrilik ağırlıklı, figüratif, doğadan parçalarda bulunan ama genelde insan figürlerim yer alıyor. Ben izleyiciyi şartlandırmak istemiyorum. Eser ile izleyici baş başa kalmalı, çünkü herkeste farklı duygu ifade eder.’’

Daha sonra Aykanat, SANKO Holding sponsorluğunda bastırılan ‘’Belkıs Zeugma Mozaikleri’’ isimli bilimsel kitabı sanatçıya hediye etti.

SANATÇI

Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden 1971 yılında mezun olan sanatçı Yılmaz, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı. Sanatçı 2003, 2004 ve 2005 yıllarında Hollanda’da, 2008 yılında ise Bahreyn National Museum’da olmak üzere yurtdışında ve yurtiçinde çok sayıda kişisel sergi gerçekleştirdi.

İlk ödül alan ve eserleri Devlet Resim, DYO gibi ödüllü yarışmalarda sergilenen Yılmaz’ın, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği ve UNESCO Femmes-Art Mediterranee üyesi olduğu belirtildi.

Sanatçı halen kendi atölyesinde resim çalışmalarını sürdürüyor.

Yılmaz’ın, SANKO Sanat Galerisi’nde açılan sergisi, 17 Nisan’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.