• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 59.662
  • Dolar
  • 1,7675
  • Euro
  • 2,3245
  • Altın
  • 653,05
  • Ankara : -2 °C
  • İstanbul : 1 °C
  • İzmir : 5 °C
  • Adana : 8 °C
  • Antalya : 7 °C
  • Diyarbakır : -1 °C
Çerkezler ve Lazlar da anadil için karar aldı
Yarın İstanbul'a kar geliyor
Bu okulda verem kol geziyor !
Şırnak'ta 15 terörist öldürüldü
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Mükerrer oy kullananlara hapis

Mükerrer oy kullananlara hapis
Kocaeli’de, yerel seçimlerde mükerrer oy kullandığı belirlenen 2 kişi 3’er yıl hapis cezasına aldı.
08 Mart 2010 / 12:40

Kocaeli’de, yerel seçimlerde mükerrer oy kullandığı belirlenen 2 sandık müşahidi 3’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yasa gereği para cezasına çevrilemeyen ve ertelenmeyen ceza 2.5 yıla düşürüldü.

İzmit İlçe Seçim Kurulu, 29 Mart 2009’da yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Tavşantepe Mahallesi’nde sandık müşahidi olarak görev yapan H.A ile T.C’nin hem görevli oldukları sandıklarda hem de seçmen listesinde kayıtlı oldukları sandıklarda oy kullandıklarını belirledi.

İzmit İlçe Seçim Kurulunun Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunması üzerine, T.C. hakkında 5. Asliye Ceza Mahkemesinde, H.A. hakkında ise 6. Asliye Ceza Mahkemesinde "mükerrer oy kullanmak" suçundan dava açıldı.

Yargılama sonunda T.C. ve H.A’ya önce 3’er yıl hapis cezası verildi, ardından cezalar 2.5’ar yıla indirildi. Sandık müşahitleri, para cezasına çevrilmeyen ve ertelenemeyen cezalar için temyize başvurdu.

Daha önce hapis cezası verilmeyen ’mükerrer oy kullanma’ suçu seçimden önce değişen yasaya göre 3 yıl hapis cezasına çevrilmişti.

243
 
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim