Murat Demir’de Destek, Giderek Artıyor

Murat Demir’de Destek, Giderek Artıyor

AK Parti Kastamonu Milletvekili Aday Adayı Murat Demir’e destek, her geçen gün giderek artıyor.Seçim çalışmaları kapsamında Daday ilçesini ziyaret eden Murat Demir, burada AK Parti İlçe Başkanı Recep...

AK Parti Kastamonu Milletvekili Aday Adayı Murat Demir’e destek, her geçen gün giderek artıyor.

Seçim çalışmaları kapsamında Daday ilçesini ziyaret eden Murat Demir, burada AK Parti İlçe Başkanı Recep Gazioğlu ve ilçe teşkilatı ile bir araya geldi. İlçe teşkilatına yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler veren Murat Demir, 28 Şubat Cumartesi günü yapılacak olan temayül yoklamasında 14 ilçenin tam desteğini aldıklarını açıkladı.

İstanbul ile Kastamonu arasında bağ kurabilecek tek adayın kendisi olduğunu vurgulayan Murat Demir, “İstanbul’da bulunan çok sayıda işadamlarının, Kastamonu’ya gelmek istediklerinde yeteri desteği bulamadıklarını ve burada siyasi manada sıkıntılarının olduğunu biliyorum. Kastamonu’da siyaset ayağıyla hiçbir şekilde karşılaşmaları olmadı. İstanbul’daki işadamlarımız, defalarca bizlere bunları aktardılar. Bu bahsettiğim insanlar, şu anda İnebolu Limanı üzerinde duruyor. Özellikle önde gelen büyük işadamlarımız, ‘bakın, bunlar Murat Demir’in arkadaşları’ üzerinde duruyor. Bu yüzden bende, İstanbul ile Kastamonu arasında köprüyü çok iyi sağlayacak birisiyim. Ama burada, Organize Sanayi Bölgelerinin devreye girmesi ile sanayi yatırımlarının yapılması noktasında bir takım insanları Kastamonu’ya teşvik edeceğiz. Bu tür işadamlarının Kastamonu’ya gelmesini sağlayacağız, gelmesi için mücadele edeceğiz, gelmesi için her şeyi yapacağız. Buradaki ağı kuracak olan insanlardan bir tanesi, benim. Buna da, İstanbul’da sanayici olmam ve bu insanlarla birlikte aynı işi yapmam ve bu işadamlarını çok iyi tanımamdan bunları söylüyorum” dedi.

“CİDE’YE YAPILACAK BALIKÇI BARINAĞI, İSTENMEDİ”

Cide ilçesine yapılması planlanan ve yaklaşık 3 yıldır üzerinde çalıştıkları balıkçı barınağı projesi olduğunu aktaran Murat Demir, “Cide ilçesine Balıkçı Barınağı yapılması yönünde çalışmalarımız oldu. Cide Balıkçı Barınağı, yatırıma alındı alınacak, alınıyor gibi durumları oluştu. Etüt çalışmaları tamamlandı, projesi hazırlandı, her şeyi bitti ama Balıkçı Barınağı yatırım programına aldıramadık. DLH’nın Ulaştırma Bakanlığına projeyi sunmasına rağmen, Kalkınma Bakanlığının yatırım programına girmedi. Burada da Kastamonu’dan bazı siyasilerimizden ‘gerek yok’ şeklinde görüş bildirilmiş. Buda, Kalkınma Bakanlığında ihtiyaç olmadığı yönünde bir algı oluşmuş. Bizde, tutup bir çalışma yaptık ve Kalkınma Bakanlığının yetkililerini, Cide ilçesine getirdik. Balıkçı Barınağına gerek olup olmadığını gösterdik. Yetkililer, bölgede yaptıkları inceleme sonucunda Balıkçı Barınağına gerek olduğu kanısına vardılar ve bu kanıdan sonra 2015 yatırım programına girdi. Büyük ihtimalle Nisan ayı içerisinde de Balıkçı Barınağının yapım ihalesi olacak.

Cide Balıkçı Barınağı, yaklaşık 8 milyon TL’lik bir yatırım. Yaklaşık olarak bu, barınaktan 19 köyümüz fayda sağlayacak. Birçok insanın geçimine katkı sağlayacak. Barınak, soğuk havası da içerisinde tam teşekküllü bir barınak olacak. Sadece menderekten ibaret bir balıkçı barınağı olmayacak. Projenin tamamı, devlet desteğiyle yapılacak. Fakat projeyi, devletimize teklif ettiğimizde katkı sunmak amacıyla ve işlerin hızlandırılması maksadıyla işlerin yüzde 20’lik kısmını bizler yaparız demiştik. Bunu da hesapladığımız zaman yaklaşık 2 milyon TL’lik bir yatırıma tekabül ediyor. Bu yatırımı destekliyoruz ve bu parayı da karşılamayı taahhüt ettik. Yeter ki bizler, bu barınak yapılsın istiyoruz. Ama devletimizin imkanlarının olduğunu söylediler, bu yüzden tüm yatırımı devlet eliyle yapılmasının doğru olacağını belirttiler. Bizlerde, tamam dedik ve inşallah yakın zamanda bu barınak, Cide bölgesine kazandırılmış olacak” diye konuştu.

“KARADENİZ SAHİL YOLU, İLİMİZİN KANAYAN YARASI”

Karadeniz Sahil Yolu’nun Kastamonu’nun kanayan yarası olduğunu ifade eden Murat Demir, “Burada şu anki siyasilerin ve geçmişteki bütün siyasilerin suçu var. Çünkü bugün, baktığımız zaman Bartın ile Kurucaşile arasında müthiş bir yol çalışması var. Amasra’ya kadar üç tane tünel yapılabiliniyorsa, bizim tarafımızda da her şeyin yapılması gerekiyordu. Ama, Kastamonu tarafından bu yol fazla istenilmedi. Sayın Ulaştırma Bakanımızın, Karadeniz Sahil Yolu’nun Kastamonu bölümüyle ilgili olarak verdiği sözlerde var. Ama bu sözün üzerinde gidilmedi. Bizim kendi siyasilerimiz tarafından bu sözün üzerine gidilmedi. Ama bu yolun, mutlak süratte Amasra’dan Cide’nin 1 milyon turist çekmesi, bu turistlerin Cide’ye kadar rahatlıkla gelebilmesi ve bu yolun Cide’ye kadar uzanması için mutlak yapılması gerekiyor. Cide’nin Karadeniz Sahil Yolu ile milli ekonomisi, Kastamonu’ya entegreli olarak il merkezinden ilçelere giden yollarında iyileştirilmesi sayesinde ilçelerin turizm sayesinde ekonomik olarak kalkınmasının önü açılmış olacak. Ama bu yol, çok zor bir yol değil. Bu yolunda mutlaka en kısa sürede yapılabilmesi içinde aday olup, Allah’ın izniyle de seçilebilirsek her şeyi ama her şeyi yapacağız. Bu yolun tamamlanmasını mutlaka sağlayacağız” şeklinde konuştu.

“PROJE HAZIRLAYAN İLÇELERİMİZE, TAM DESTEK VERECEĞİZ”

Kastamonu Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerinin iktidardan yeteri kadar ödenek alamadığını ileri süren Murat Demir, şöyle konuştu: “Ödenek yetersizliğinden projelerini hayata geçirmelerinde sorun yaşıyorlar. Bunun örneğini Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Kastamonu ziyaretinde gördük. Bütün Belediye Başkanlarımız, bir dosya hazırlamışlar, ellerinde Başbakanımıza hazırladıkları dosyaları ulaştırmaya çalıştılar ve destek istediler. Bu bir taraftan iyi bir şey ama siyaseten benimsemediğim bir şey. O dosyaların Sayın Başbakanımıza, belediye başkanlarımız tarafından değil, milletvekillerimiz tarafından ulaştırılması gerekiyordu. Hatta bunun, Başbakanımızın Kastamonu ziyaretinde değil da, Ankara’da olması daha hoş olurdu. Ayrıca baktığımızda, bir milletvekilinin asli görevi, hizmet eden belediyelere ve yapılan projelere ödenek ayrılması için çalışan kişilerdir. Bu yüzden bizler, belediye başkanlarımızın Ankara ayağında her türlü imkanlarını karşılayabilecek, bu tür sıkıntılarını çözebilecek, projelerini hayata geçirebilmelerinde yardımcı olacak, vekiller olması gerekiyor. Bizlerde, inşallah görev verildiği taktirde bunları en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğiz. İktidar partisinin belediyesi veya muhalefet belediyesi, bizim için fark etmez. Bizler, herkese eşit mesafede yaklaşacağız. İktidarda muhalefette, halkına veya ilçesine hizmet etmek istiyor. Bizimde görevimiz, bu hizmetleri desteklemek olacaktır. Bizlerde bunlar için uğraşacağız. Belediyelerin içyapısını biliyorum. Bu yüzden belediyelerimizin, dertlerine derman olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız”

“MEMLEKETİME HİZMET ETMEK İSTİYORUM”

İstanbul’dan gelip hizmet etmek için Kastamonu’dan aday adayı olduğunu anlatan Murat Demir, şunları kaydetti: “Yaptığım çalışmalar sonucunda bana karşı ilgiden son derece mutluyum. Ben, çok önceden milletvekili aday adaylığımı açıklamıştım. Yaptığımız konuşmalar ve açıklamalar, vatandaşlar tarafından benimsendi. Bütün ilçelerimizi gezdim. İnşallah Kastamonu’nun 3-0 yapabilmesi için Murat Demir’in şart olduğunu görüyorum. Şu anda gittiğim bütün ilçelerde bunu görüyorum. Tüm ilçe başkanları ve belediye başkanları, bizlerin istediği bir milletvekili portföyü çizdiğimi söylüyorlar. Yapamayacağız hiçbir şeyi asla söylemem. Yapabileceğim her şeyi de çekinmeden söylerim. Yaparım demiyorum ama başarabileceğimi, çalışacağımız, iddialı olduğunu söylüyorum. Başarmak için elimden geleni yapacağımı söylüyorum. Buda, tüm ilçelerimiz tarafından güzel karşılandı. Şu anda her ilçe, beni arayın ilçe başkanları ve belediye başkanları, bizimle çalışmak istediklerini ve bizim seçilebilmemiz için elinden gelen tüm çabaları yapmaya hazır olduklarını söylüyorlar. Şu anda da zaten yaklaşık 13-14 tane ilçe teşkilatımız, bana direk olarak destek veriyor. Bu, benim için memnuniyet verici ve mutlu edici bir gelişmedir. Burada milletvekili olmasam da çok önemli değil. Ama ben, bu sevgiyi ve ilgiyi yakın zamanda Kastamonu’da yakaladım. İnsanların bana karşı teveccühleri gerçekten benim bile tahmin edemeyeceğim ve hayal edemeyeceğim düzeyde gelişiyor gerçekten. Bu konuda mutluyum”

“İŞADAMI OLARAK KASTAMONU’YA 8 MİLYON TL DESTEK SAĞLADIM”

Kastamonu sınırları içersine yaklaşık şimdiye kadar 7-8 milyon TL civarında bir katkısının olduğunu açıklayan Murat Demir, şöyle devam etti: “Bunun dışında ufak tefek yardımlarımız oldu. Bunları, buradan anlatmak etik olmaz. Çünkü bizler, yaptığımız her hayırı yaptığımız her işi Allah rızası için yapıyoruz. Bunları siyasi bir malzeme olsun diye yapmıyoruz. Ama memleketimiz için şu ana kadar imkanlar ölçüsünde çok işler yaptığımı düşünüyorum. Bunu, benim söylememe gerek yok. Merak edenler Cide’den araştırabilirler. Bizi belin biliyor. Ben, Kastamonu’da bir çivi değil, çok çiviler çaktım. Allah nasıp kısmet olursa bundan sonrada bir dünya işler yapacağım. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın”

AK Parti Daday İlçe Başkanı Recep Gazioğlu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, temayül yoklamasında Murat Demir’e destek vereceklerini açıkladı.