MURAT GÖĞEBAKAN HAYATINI KAYBETTİ

MURAT GÖĞEBAKAN HAYATINI KAYBETTİ

Bir süredir hastanede tedavi gören sanatçı Murat Göğebakan hayatını kaybetti.

Uzun süredir kanser tedavisi gören sanatçı Murat Göğebakan tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti.

Bir süredir kanser tedavisi gören sanatçı Murat Göğebakan bu sabah 08:45'te hayatını kaybetti.
 

ÜNLÜLERİN DUYGUSAL MESAJLARI - FOTO GALERİ
 

Lösemi teşhisiyle tedavi gören ve geçtiğimiz hafta durumu ağırlaştığı için yaşam destek ünitesine bağlanan sanatçı için doktorları tarafından yapılan son açıklamada “Hastamızın altta yatan hastalığı neticesinde durumu ciddi” denilmişti.

murat-gogebakan-erdogan.jpeg

Başbakan Erdoğan kendisi için 'Uzun Adam' şarkısını besteleyen sanatçı Göğebakan'ı evinde ziyaret etmiş, katıldığı mitinglerde Murat Göğebakan için dua istemişti.

MURAT GÖĞEBAKAN'IN ARDINDAN - FOTO-GALERİ

MURAT GÖĞEBAKAN KİMDİR?

Murat Göğebakan (d. 9 Ekim 1968, Adana), Anadolu rock müzik sanatçısı.

Murat Göğebakan, 9 Ekim 1968 tarihinde Adana’da doğdu. Anne ve babası Almanya da çalışmakta olduğundan 7 yaşına kadar sürekli Adana-Almanya arasında yaşamak zorunda kaldı. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana da tamamladı.

Ardından 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarına girdi, tamamladığı üniversite eğitiminden sonra da Çukurova Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak yer aldı. Bu yıllarda dergah eğitimi aldı, gitar dersleri verdi ve bar çalışmaları yaptı.

1995 yılına kadar Adana’da yaşadı. İlk evliliğini genç yaşlarda yapan Murat Göğebakan ın bu evlilikten Bülent isminde bir çocuğu vardır.

1995 yılında, hayallerini gerçekleştirmek ve bir albüm çıkarmak için İstanbul’a geldi.

Yaşadığı her türlü zorluğa rağmen 1996 yılında “Ben Sana Aşık Oldum” isimli albümünü çıkardı ve bu albümü ile büyük bir çıkış yaptı. Kral TV Video Müzik Ödülleri Töreninde “Yılın şarkısı” “En iyi söz” “En iyi beste” “En iyi Rock” ve “En iyi Çıkış Yapan” kategorilerinde aday gösterildi. “En iyi çıkış yapan erkek sanatçı” ödülünü aldı.

Ardından Sindoma Müzik kuruldu. Bu şirketten “Sen Rahatına Bak” “Tek Suçum Seni Sevmekmiş” ve “Merhaba” ismli albümlerini çıkardı.

2000 yılında Sema Bekmez ile evlenen Göğebakan, 2002 yılında çıkardığı “Ayyüzlüm” isimli albümüyle MÜYAP’ın En Çok Satan Albüm Ödüllerine layık görüldü.

Ardından çıkardığı “Yaralı” ve”Sana Olan Aşkım Şahit” isimli albümleriyle başarısını devam ettiren sanatçı, bu süre içerisinde “Hasan’dan Olma Hatice’den Doğma Murat Göğebakan” isimli bir de Kitap çıkardı. 2010 yılında kan kanserine yakalanan Murat Göğebakan, zaman içinde hastalığını yenmiş ve müzik hayatına devam etmiştir.

2010 yılında Aşıklar yolu adlı albümle istediği ilgiyi göremese de, 2012 Mart ayında çıkardığı Aşkın Gözyaşları adlı albümle sevenlerinin beğenisini kazanmayı hedeflemiştir. Albüm çıkış parçası ve klibi Vurgunum adlı parçaya çekilmiştir.

Sevenleri ona 'Ağabey' diye hitap etmektedir. Murat Göğebakan kendisine Sevgi Adamı lakabını takmıştır ve öyle tanınır.

Göğebakan; Erkin Koray, Cem Karaca, Edip Akbayram, Barış Manço, Deep Purple ve Led Zeppelin gibi isimlerden etkilendiğini belirtmiştir.