Murat Karayılan'dan yeni bombalar var !

Murat Karayılan'dan yeni bombalar var !

Terör örgütü PKK güç kazandıkça daha da pervasızlaşıyor ! Murat Karayılan’dan ‘süreç bitti’ açıklaması..

Murat Karayılan küstah açıklamalarını sürdürüyor. Karayılan; AKP'nin çözüm sürecini bitirdiğini sadece ekim ayında örgüte bin 85 kişi katıldığını söyledi. Karayılan, “AKP yaptıklarıyla çözüm sürecini anlamsızlaştırdı ve bitirdi. Süreç kalmamıştır. Sadece savaşsız bir süreç var. Öcalan’la görüşmeleri de kesseler zaten süreç anlamsız olacak.” dedi.

 

Kürtçe yayın yapan Azadîya Welat’a gazetesine konuşan Karayılan, AKP’ye inançlarının kalmadığını söyledi. Karayılan, “AKP pratik adımlar atana kadar hiç kimse onların çözümden yana olduğuna inanmayacaktır. Şimdi diyorlar ki gerekli şeyleri biz yaptık ama PKK yapmadı. Peki ne yaptınız? Güzel şeyler yaptık diyorlar hatta diyorlar ki eskiden kimse böyle konuşamazdı…” diye konuştu.

Öcalan’ın 1999 yılında çözüm için adım attığını ve PKK’nın Türkiye sınırları dışına çıktığını dile getiren Karayılan, “Ecevit, MHP, ANAP hükümeti kanunlar çıkarttılar, Kürt dili üzerindeki yasakları kaldırdılar. Az da olsa Kürtçe yayın hakkı tanıdılar. Yani Kürt sorununun çözümü için önemli bir aşama başladı. Ardından iktidara AKP geldi ve 13 yıldır çözüm için adım atmış değil. Çok konuşuyor ama bir şey yapmıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“ÇABUK ÇEKİLMENİZ GEREKİYOR’ DİYORLAR BİZ DE ROJBAŞ(GÜNAYDIN) DİYORUZ”

AKP ve devlettin içindeki bazı kişilerin ‘Artık çözüm olsun’ dediğini anımsatan Karayılan şöyle devam etti: “Onlar şunu iyi bilsinler temel bir değişim olmadan bu olmayacaktır. Yani bunların önce zihniyetlerinde bir değişim olacak ve pratik adımlar atacaklar. Yoksa kimse AKP’ye inanmayacak. Bundan kısa süre önce dediler ki biz güya diyalog ve süreci soğutuyormuşuz. Bu yanlıştır. AKP yaptıklarıyla çözüm sürecini anlamsızlaştırdı ve bitirdi. Süreç kalmamıştır. Sadece savaşsız bir süreç var. Öcalan’la görüşmeleri de kesseler zaten süreç anlamsız olacak. O zaman biz değil onlar süreci bozuyor. HDP’nin toplantısına göre görüşmeler gelişmeler var. Bu güzel. Bu savaşsız ortamın da bitmemesi için iyidir. Çözüm için inanç artık kalmamıştır aslında. Bunun yine bir taktiksel hamle ve zaman kazanmak içindir sanki. Şimdi diyorlar ki çok çabuk çekilmeniz gerekiyor. Biz de onları diyoruz ki günaydın (Rojbaş) Biz zaten çekiliyorduk, bizleri siz durdunuz. Üzerinize düşeni yapmadınız. Buyrun süreç devam etsin o zaman, kanunlarınızı çıkarın.”

“ARTIK BİZİ KANDIRAMAZLAR BUNU ANLAMALILAR”

Öcalan’ı bunun eş zamanlı olacağını söylediğini dile getiren Karayılan, “ ‘Siz Türkiye dışına çıkın, aradan çekilin, sonra da ben ne yaparsam yaparım’ diyorlar, bu doğru değil. Onlar daha önce Kürt halkını çok kandırdılar. Şimdi de benzer oyunları başvuruyorlar. Artık bizi kandıramazlar, bunu anlamalılar. İnkarı başka bir renkte sürdürüyorlar.

Şimdi kalkıp ne yapalım diye düşündüler, polise yetki verdiler. Hatta İçişleri Bakanı Eflan Ala diyor ki ‘elinde benzin şişesi olana karşı polisin silah kullanma hakkı var’. Yani ateşe benzinle gidiyorlar. Diyorlar ki ‘Biz devletiz, siz bizim önümüzdeki diz çökeceksiniz.’ Halbuki bu olayların önüne geçmek için daha yumuşak kanunlar yapmaları gerekiyordu fakat daha sert kanunlar çıkarttılar. Zaten zihniyetleri, güvenliği ön plana çıkartıp baskıları artırıp herkesi korkutmaktır. Herkes korksun ve geri adım atsın diye.“ şeklinde konuştu.

“EKİM AYINDA 1085 GENÇ BİZE KATILDI”

PKK’ya katılanlarla ilgili ellerinde detayla bilgiler olduğunu ancak hepsini açıklamak istemediğini dile getiren Karayılan şunları söyledi: “Sadece bir ayı açıklayayım. Ekim ayında bin 85 genç bize katıldı. Onlar (hükümet) yaptıklarına baksınlar. Yaptıkları Kürt gençlerinde bir inanç oluşturmuyor. Kürt gençleri çözüme cevap verilsin diye yönünü PKK saflarına çevirdi. Biz katılım için hiçbir çalışma yapmadık, çağrıda da bulunmadık. Ancak sadece bir ayda 1.085 genç geldi ve saflarımıza katıldı. AKP bunu kendisine sorsun.”