Muş’ta ‘Barış Ve Huzur Ormanı’ Kurulacak

Muş’ta ‘Barış Ve Huzur Ormanı’ Kurulacak

Muş Kent Konseyi tarafından alınan kararla Muş'ta "Barış ve Huzur Ormanı" kurulacak.

Muş Kent Konseyi tarafından alınan kararla Muş'ta "Barış ve Huzur Ormanı" kurulacak. "Senin de bir Barış Fidanın Olsun" sloganı ile başlatılacak olan proje için Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, TEMA Vakfı Başkanı İhsan Aytemiş ve Kent Konseyi üyeleri şimdiden çalışmalara başladı.

Merkeze bağlı Bağlar mevkiinde Muş Valiliği tarafından Orman İşletme Müdürlüğü'ne tahsis edilen alanda incelemelerde bulunan heyet, kısa sürede barış ormanının oluşturulacağını belirttiler.

"150 DEKARLIK ALANDA ORMAN ÇALIŞMASI YAPACAĞIZ"

Mayıs ayının başlarında şenlik gibi bir etkinlik yapmayı planladıklarını belirten Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, özellikle Muş yöresine ait ağaçları tercih edeceklerini söyledi. Ormanın korunaklı ve sulama konusunda her türlü eksiği gidereceklerini kaydeden Asya, şunları söyledi: "150 dekarlık alanda, bir "Barış ve Huzur Ormanının" oluşturulması çalışmasını başlatmış bulunuyoruz. Bu çalışmaya, Muş Valiliği, İl Özel İdaresi, Muş Belediyesi ve Kızılay Başkanlığı destek vermektedir. Barış ve Huzur Ormanı projesi ağaç dikiminin yanında; sulama sisteminin oluşturulması, yıllara sari bakım ve koruma hizmetleri ile ihata tellerinin oluşturulmasını da içermektedir. Ayrıca oluşturulan ormanlık alanda çam ağaçlarıyla birlikte, ıhlamur gibi ağaçlar ile yöremize ait ağaç türlerinin dikiminin yapılması planlanmaktadır."

Ormanlık alan ve yeşillendirme çalışmasıyla Muşluların yaşam kalitesini arttıracağını kaydeden Asya, "Oluşturulacak bu orman Muş'ta bir taraftan barış, huzur ve sevginin sembolü olurken, diğer taraftan Muşluların yaşam kalitesini arttıracaktır. Şehrine sahip çıkma hassasiyetine sahip olan hemşehrilerimizin desteğiyle bu proje başarılı bir şekilde amacına ulaşacaktır" dedi.

AĞACIN OLDUĞU YERDE İNSANLAR İÇ DÜNYASIYLA DAHA BARIŞIKTIR

Muş Valisi Vedat Büyükersoy ise Kent Konseyi'nin girişimlerinin takdire şayan olduğunu vurgulayarak kendisinin ağaca çok önem veren biri olduğunun altını çizdi. Valilik olarak projeye destek verdiklerini belirten Vali Büyükersoy, "Ağacın olmadığı yerde insanın huzur bulması ve mutlu olması çok zordur. Ağacın olduğu yerde insanlar iç dünyasıyla daha barışıktır. Hayatımızın en değerli faaliyetlerinden biri ağaç dikmektir. 27 yıllık idarecilik hayatımda en fazla zevk aldığım ve mutlu olduğum işlerden biri fidan dikmektir. Toprakla canlı bir varlığı buluşturmak bana mutluluk veriyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: CİHAN Haber Ajansı