Muşta Ermeni Derneği Açıldı

Muşta Ermeni Derneği Açıldı

Muş'ta Daron Muş Ermeniler Dayanışma, Sosyal ve Turizm Derneği'nin kuruluş töreninde konuşan yönetim kurulu üyesi Armen Galustyan, "Dini ne olursa olsun Ermenilik de Türk gibi, Kürt gibi, Arap gibi bir ırktır, bir millettir. Ermenilik bir düşmanlık değild

- Muş'ta Daron Muş Ermeniler Dayanışma, Sosyal ve Turizm Derneği'nin kuruluş töreninde konuşan yönetim kurulu üyesi Armen Galustyan, "Dini ne olursa olsun Ermenilik de Türk gibi, Kürt gibi, Arap gibi bir ırktır, bir millettir. Ermenilik bir düşmanlık değildir" dedi.

Otogar karşısında faaliyete giren derneğin açılışına CHP Muş Eski Milletvekili Şerif Ertuğrul, CHP İl Başkanı İsmail Adanur ile yurt dışından gelen Ermeniler ve davetliler katıldı. Açılışta dernekle ilgili bilgi veren Daron Muş Ermeniler Dayanışma, Sosyal ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Armen Galustyan, derneğin halkların kardeşliği için kurulduğunu söyledi. Bu bölgede Ermenilerle Türk ve Kürtlerin uzun yıllar kardeşçe yaşadığını ifade eden Armen Galustyan, "Yıllardır beraber yaşayan iki halk, bugün bir araya geldi. Muş'ta da Ermenilerin var olduğunu anlatmak ve halkların kardeşliğini pekiştirmek için derneği kurduk. Kesinlikle başka bir amaç gütmüyoruz" dedi.

Bilinçaltında Ermeni isminin küfür olarak algılandığını ifade eden Galustyan, "Oysa, dini ne olursa olsun Ermenilik de Türk gibi, Kürt gibi, Arap gibi bir ırktır, bir millettir. Ermenilik bir düşmanlık değildir. Ne yazık ki Ermenilik kötü lanse edilmiş. Biz de bu düşünceyi değiştirmeyi hedefliyoruz. Derneğin faaliyetleri doğrultusunda yurt dışından Ermeniler buraya gelecektir, buradan Türkler ve Kürtler Ermenistan'a gidecek ve bu şekilde kaynaşma sağlanacaktır" diye konuştu.

Açılışa Fransa'dan katılan ve 1915 Olaylarından sonra ailesi Muş'tan göç eden Hopset Dantaryan ise gözyaşlarına hakim olamadı. Anne ve babasının her zaman Muş'u görmek istediğini belirten Hopset Dantanyan, "Bugün bizim için çok büyük bir gündür. Daron'u, yani Muş'u gördüğüm için çok mutluyum. Buraya gelmek, burada dernek açılacağı aklımızın ucundan bile geçmiyordu. Annem ve babam özellikle Muş'a gitmemi ve burada özgürce yaşamamı vasiyet etmişti. Anne ve babamın vaziyetini yerine getirdiğim için çok mutluyum" dedi.

Açılışın ardından davetlilere Muş üzümü ikram edildi.