Muşta ‘Herkes Onu Okuyor’ sınavına büyük ilgi

Muşta ‘Herkes Onu Okuyor’ sınavına büyük ilgi

Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını daha iyi anlamak amacıyla düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışması Muş’ta da büyük ilgi gördü. İlde bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmaya 4 bin 500 kişi başvuru yaptı. Muş Öğretmenler Derneği’nin...

Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını daha iyi anlamak amacıyla düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışması Muş’ta da büyük ilgi gördü. İlde bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmaya 4 bin 500 kişi başvuru yaptı. Muş Öğretmenler Derneği’nin Peygamber Yolu Derneği ile birlikte organize ettiği yarışmaya il genelinde 4 bin 500 kişi başvurdu. Yarışmalar, ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 4 ayrı kategoride 80 salonda ve online olarak yapıldı.

Yaklaşık bir hafta süren sınavlar, şehir merkezinde yapılan son seansla tamamlandı. İlkokul seviyesindeki öğrencilerin sınavları 30 soru üzerinden 45 dakika sürerken, ortaokul seviyesindeki çocuklar 60 dakikada 45 soruyu cevaplamaya çalıştı. Lise ve yetişkin seviyesindeki sınavlara giren adaylar ise 50 dakikalık sürede 60 soruyu cevapladı. Yaş sınırının olmadığı sınavların sonuçlarının çarşamba günü açıklanması bekleniyor.

“DERECEYE GİRENLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ YAPILACAK”

Sınav sonucunda dereceye girenlerin ödüllendirileceğini belirten Muş Öğretmenler Derneği Başkanı Cemil Asi, ilk ve ortaokul düzeyindeki katılımların iyi, lise ve yetişkin düzeyindeki sınavlara katılımın ise normal seviyelerde olduğunu söyledi. Geçen yıla oranla il genelinde katılımın fazla olduğunu ifade eden Asi, şunları söyledi: “İlimizde Muş Öğretmenevi Derneği’nin koordinasyonunda yapılan sınavlar, farklı kategorilerde düzenlenmiştir. Sınava girenler, kendi kategorilerinde ve düzeylerinde olan kitapları okuyarak bu sınavlara hazırlandı. Bu sınavla amacımız Peygamber Efendimiz'i (sas) tanımak, O'nun (sas) yolundan gitmek ve sünnetlerine riayet etmektir.”

“LİSE VE YETİŞKİNLERE ‘UMRE’ ÖDÜLÜ”

Sınav sonucunda ilk beşe girecek kişilere farklı hediyelerin verileceğini kaydeden Asi, “Lise ve yetişkinler kategorisinde dereceye girenlere umre seyahati, mini tablet bilgisayar, yarım altın gibi ödüller verilecek. İlkokul ve ortaokul düzeyinde dereceye giren öğrencilere ise mini tablet bilgisayar, bisiklet, kol saati gibi hediyeler verilecek. Bu hediyelerin finansmanını Muş Öğretmenler Derneği karşılamaktadır. Bu yarışmaları organize edenlere çok teşekkür ediyoruz, isteğimiz bu yarışmaların daha da çoğalarak düzenlenmesi.” dedi.

Bu sınavın her yıl yapılmasını istediklerini vurgulayan Süreyya Kantar ise “Bugün Hz. Muhammed’in (sas) hayatıyla ilgili yapılan ‘Herkes O’nu Okuyor’ adlı yarışmaya girdik. Bizim önceliğimiz bu yarışmada dereceye girip ödül almak değil, Peygamber Efendimiz'i (sas) daha iyi tanıyabilmek. Bu yarışmaların her sene yapılmasını ve herkesin katılmasını istiyorum.” şeklinde konuştu.

CİHAN