Muşta Sporculara Malzeme Dağıtıldı

Muşta Sporculara Malzeme Dağıtıldı

Muş'ta, 13-19 Amatör Spor Haftası münasebetiyle tüm branşlardaki spor kulüplerine malzeme dağıtımı yapıldı.

- Muş'ta, 13-19 Amatör Spor Haftası münasebetiyle tüm branşlardaki spor kulüplerine malzeme dağıtımı yapıldı.

Şehir Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen malzeme dağıtım törenine, Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkan Vekili Muhterem Bozkurt, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal ile sporcular katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Kemal Türkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2013 yılında düzenlenen bir programda amatör spor kulüplerine malzeme yardımı sözü verdiğini hatırlattı. Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında 81 ilde aynı anda malzeme dağıtımı yapıldığını dile getiren Kemal Türkan; "Bu malzemelerin devamının olmasını istiyoruz. Gençlerimiz madde bağımlılığında değil, internet kafelerde değil, sokaklarda değil, spor alanlarında olsun. Tabii ki bu malzeme bizim için yeterli değil. Özellikle salon sporlarımızın eksik malzemeleri var. Bu anlamda özel idareden, belediyeden ve diğer kurumlardan da amatör kulüplere katkı sağlamasını diliyoruz. Tüm branşlarda spor yapılmasına rağmen malzeme eksiğimiz bulunmakta" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal ise, 2012 yılından itibaren 13-19 Ekim'in Amatör Spor Haftası olarak kutlandığını söyledi. Hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendiğini dile getiren Ali Kartal, etkinlikler kapsamında malzeme dağıtımı yapıldığını belirterek; "Ne kadar amatör spor kulübü varsa, her branştaki kulüplere malzeme dağıtımı yapılmaktadır. İlimizde de 61 tane aktif kulüp bulunmakta. Her kulübü eşofman, yağmurluk ve çantadan oluşan malzemeler dağıtılmaktadır. Buradaki sporu şehirden köylere kadar tabana yaymak, sporu özellikle gençler arasında sevmek amaçlanmaktadır. Gençlerimizin kahve köşelerinde zaman harcayacaklarına, sporda zaman harcamalarını sağlayıp, sağlıklı birer nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu proje önümüzdeki yıllarda artarak devam edecektir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından amatör spor kulüplerine katkı sağlayan Vali Vedat Büyükersoy'a, Belediye Başkan Vekili Muhterem Bozkurt'a ve bazı işadamlarıyla başarılı sporculara plaket verildi. Plaket törenin ardından amatör spor kulüplerine malzeme dağıtımı yapıldı.

MUŞ'TA SPORCULARA MALZEME DAĞITILDI

MUŞ'TA SPORCULARA MALZEME DAĞITILDI

MUŞ'TA SPORCULARA MALZEME DAĞITILDI