Mutluluk Ve Özel Olmanın Sembolü Haline Gelen Pasta, Aydın’da Çağ Atladı

Mutluluk Ve Özel Olmanın Sembolü Haline Gelen Pasta, Aydın’da Çağ Atladı

İnsan hayatında ayrı bir önemi olan özel günler, teknolojinin de gelişmesi ile birlikte özel hazırlanan yaş pastalarla unutulmaz hale geldi.

İnsan hayatında ayrı bir önemi olan özel günler, teknolojinin de gelişmesi ile birlikte özel hazırlanan yaş pastalarla unutulmaz hale geldi. Tarihi Romalılar'a kadar dayanan pasta Aydın'da maharetli kadınların çalıştığı Çörrek Cafe & Patisserie'de ayrı bir tat ve görünüme kavuştu. Çörrek Cafe & Patisserie'de hayal edilen her türde pasta özel günleri renklendirmeye başladı.

Yüzyıllar önce sadece saraylarda ve özel ve imtiyazlı kişilerin tükettiği pasta kıtlıkların sona ermesi ile özel günlerinde herkesin sofrasını süslemeye ve ağır, özel ve itibarlı misafirlerin ağırlanmasında mutluluğun sembolü olarak kullanılmaya başladı. İlk olarak 1270 yılında Paris'te Pastacılar Birliği kurulurken Türkiye'de de yıllardır yaş pasta doğum düğün, yaş günü gibi özel günlerin yanı sıra sevinçli özel anlarda da mutluluk sembolü olarak kullanılıyor.

HAYAL EDİLEN HER TÜRLÜ TASARIM PASTAYA İŞLENİYOR

Aydın'da bir süredir hizmet veren ve maharetli bayanlar tarafından her türlü yaş pastanın yapıldığı Çörrek Cafe & Patisserie özel günlere hazırladığı birbirinden ilginç pastalarla herkesin dikkatini çekiyor. Talep edilen pastanın şekli ya da fotoğrafını veren müşteriye özel pasta tasarımı yapan Çörrek Cafe & Patisserie'de bugüne kadar birbirinden ilginç siparişler görenleri de şaşırtıyor.

Alışılagelmiş düğün pastalarının yanında önemli sürpriz ve heyecanlara da zemin hazırlayan Çörrek Cafe & Patisserie ilginç tasarımdaki lezzetli yaş pastaları ile zaman ve mekan gözetmeksizin Aydınlılara farklı bir hizmet vermeye başladı. Butik pasta taleplerinin zamanında yetiştirilmesi için siparişlerin 3 gün önceden verildiği firmada zoru başaran pasta ustası bayanlar, pastaları hazırlarken bayan inceliği ve duyarlılığını da pastalara işleyerek Aydınlıların özel anlarını daha da özelleştiriyor.

Kaynak: İHA