Myp Lideri Yılmaz: “Bahçeli Gerçek Bir Diktatördür”

Myp Lideri Yılmaz: “Bahçeli Gerçek Bir Diktatördür”

Muhafazakar Yükseliş Parti (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye "diktatör" benzetmesi yaparak, "Bütün hayatı entrika ve...

Muhafazakar Yükseliş Parti (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye "diktatör" benzetmesi yaparak, "Bütün hayatı entrika ve anti demokratik tutum üzerine kuruludur" dedi.

Ahmet Reyiz Yılmaz, Bahçeli'yi eleştirerek, "Erdoğan'a diktatör derken kendini nereye koyduğuna iyi bakmalıdır. Partide kullandığı ihraç ve tüzük değişikliği gibi usulsüz işlemlerin ağır sonuçların kendi başında patlayacaktır. Ne yazık ki demokratik tutum adına AK Partiden de Erdoğan da siyaseten ibret alacağı çok fazla örnek var.2009 kongresinde kendisine karşı Genel Başkanlık adaylığımı açıkladığım da Tüzük gereği Bahçeli aday olamıyordu. 5 Dönem kuralı ile Bahçeli'nin adaylık süresi ve genel başkan olarak MHP "de kullanacağı şans bitmişti.

Bahçeli, hakkı olmamasına rağmen hatta kendisi tüzük gereği genel başkan olamazken hukuksuz bir şekil de gece yarısı tüzük değişikliği yaparak kendisini hukuki olmayan bir şekil de ömür boyu genel başkan seçtirmiştir" açıklamasında bulundu.

"ERDOĞAN AK PARTİ TÜZÜĞÜNE SAYGI GÖSTERDİ"

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tek adamlıkla suçlayan Bahçeli onun AK Parti'de tüzük gereği üç dönem Genel Başkanlık sürecine riayet ettiğini vekil adaylarında da bu hukuki zemini delmediğini görmedi mi" diye soran Yılmaz, şöyle devam etti:

"Ama kendisi hukuk tanımadan hem yasal olmayan bir şekilde kendisini ömür boyu genel başkan seçtirip hem de ben dahil bütün adayları partiden ihraç ederek Küba Devlet Başkanı Castro'dan daha fazla diktatör bir siyasetçi olmayı başarmıştır. AK Parti 13 yılda üç farklı genel başkan ve Başbakanı bu millete sunmuştur. MHP yönetimi yarım yüzyılda iki genel başkanla ömür tüketmiştir. Hala aynı kişi genel başkanlığını baki kılmak için elinden gelen her türlü yola başvurmaktadır. Bahçeli MHP ve dolayısı ile Türk milliyetçiliği üzerinde kurduğu ağır işgalin yıkılmayacağını en azından yaşadığı sürece bu işgali sürdüreceğini düşünerek büyük bir hata yapmaktadır. Zira her diktatör gibi Bahçeli'de kurduğu bu ağır işgalin ve ihraç mekanizmasının altında kalacaktır. Yapacağı en iyi şey yakın tarihten özür dileyerek vaktiyle insanlara verdiği sözleri tutmak olacaktır."

Kaynak: İHA