Nabi Avcı, Bosna Hersek Federasyonu Milli Eğitim Bakanı Dilberovic İle Protokol İmzaladı

Nabi Avcı, Bosna Hersek Federasyonu Milli Eğitim Bakanı Dilberovic İle Protokol İmzaladı
Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bosna Hersek Federasyonu Milli Eğitim Bakanı Elvira Dilberovic bir protokol imzaladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bosna Hersek Federasyonu Milli Eğitim Bakanı Elvira Dilberovic bir protokol imzaladı. İmzalanan protokolle ilgili konuşan Bakan Avcı, "Türkçe öğrenmek isteyen Bosna Hersekli kardeşlerimizin önünde yeni imkanlar açılmış oluyor" dedi.

Yunus Emre Enstitüsü'nün yürüttüğü "Tercihim Türkçe" projesi kapsamında Bosna Hersek Eğitim Bakanları ve okul müdürleri İstanbul'a geldi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bosna Hersek Federasyonu Milli Eğitim Bakanı Elvira Dilberovic ile Beykoz Küçüksu Sabancı Öğretmenevi'nde kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Elvira Dilberovic Bakan Nabi Avcı'ya rahle hediye etti. Elvira Dilberovic ve Nabi Avcı Arasında protokol imzalandı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Nabi Avcı, "Bugün imzaladığımız bu protokolle Türkiye'yle Bosna Hersek arasında bir eğitim işbirliği konusunda daha ileri bir adım atmış bulunuyoruz. Bu protokol kapsamında Bosna Hersek Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü birlikte gerçekleştirecekleri faaliyetleri çerçevesini işlemiş oluyorlar. Bunların başında Türkçe'nin Bosna Hersek'te ikinci yabancı dil olarak okutulmasına ilişkin çalışmaların arttırılması bugün itibarıyla Bosna Hersek'te 6 kantonda 2'nci yabancı dil olarak okutulan Türkçe'nin bütün kantonlarda ve aynı zamanda bütün okullarda mümkün olarak çok okulda ikinci yabancı dil olarak seçilmesinin önü açılmış oluyor" dedi.

Nabi Avcı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkçe öğrenmek isteyen Bosna Hersekli kardeşlerimizin önünde yeni imkanlar açılmış oluyor. Yunus Emre Enstitüsünün bu konuda gerçekten bütün dünyada olduğu gibi özellikle Bosna Hersek'te çok verimli çalışmaları oldu bugüne kadar kardeş okullar projesiyle Bosna Hersekli öğrencilerimizi Türkiye'ye Türk öğrencilerimizin Bosna Hersek'e gitmeleri karşılıklı olarak birbirlerini tanımaları, kültürlerimizi tanımaları ortak kültür ögelerimizi tanımaları açısından çok önemli bir protokol imzalanmıştır."

Bakan Avcı yaptığı konuşmanın ardından, kantonda bulunanlara fular ve kravat hediye etti.