Rusya krizi büyüyor !

Rusya krizi büyüyor !

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türk hava sahasının ihlali ile ilgili ''kaza gibi görünmüyor'' dedi. Rusya'dan yanıt gecikmedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rus uçaklarının Türkiye hava sahası ihlalinin hata sonucu gerçekleşmiş gibi görünmediğini kaydetti. Rusya, Stoltenberg'in açıklamasına jet yanıt verdi.

Brüksel'de basın toplantısı düzenleyen NATO Genel Sekreteri, "Bu bir kaza değil. Bu ciddi bir ihlal" dedi.

Stoltenberg, Rusya'nın yaptığı iki ihlalin de süresinin birkaç saniyeden uzun olmasının,Moskova'nın izahatıyla ilgili şüphe uyandırdığını belirtti. Stoltenberg, "Bu ihlal, geçmişte Avrupa'da gördüğümüz ihlallerden daha uzun sürdü" dedi.

NATO Genel Sekreteri, "Amaçları hakkında spekülasyon yapmayacağım. Ama bu bir kaza gibi görünmüyor. Bu yüzden çok ciddiye alıyoruz" diye konuştu.

"AÇIK MESAJ VERDİK"

Stoltenberg, "Başka bir ülkenin hava sahasının ihlal edilmesi zaten kabul edilemez. Ayrıca bu olaylar tehlikeli şeylere de sebep olabilir. Bir daha tekrarlanmaması önemli ve bu yüzde açık bir mesaj verdik" dedi.

Konuyla ilgili Rusya'dan izahat istediklerini fakat "gerçek bir açıklama" gelmediğini ifade eden Stoltenberg, NATO'nun askeri yetkililerinin Rusya ile doğrudan temasa geçmesinin gündemde olduğunu belirtti.

ABD DE "KAZA DEĞİL" DEMİŞTİ

ABD'li yetkililer de dün yaptıkları açıklamalarda, Rusya'nın ihlallerinin "kaza gibi görünmediğini" ifade etmişlerdi.

Rusya, ihlallerin hava muhalefetinden kaynakladığını öne sürmüştü.

RUSYA'DAN JET YANIT

Stoltenberg'in açıklamalarına Rusya'nın cevabı gecikmedi.

Rusya'nın NATO Büyükelçisi, NATO'nun, "yanlışlıkla yapılan ihlalleri", Rusya'nın Suriye'deki eylemlerini saptırmak için kullandığını öne sürdü.