NATO'dan Türkiye'ye şok çağrı !

NATO'dan Türkiye'ye şok çağrı !

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin terör saldırılarına orantılı karşılık vermesi gerektiğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ortadoğu'daki güvenlik krizlerinden diğer NATO ülkelerinden daha yoğun etkilenmesine rağmen Türkiye'den "terör" saldırılarına "orantılı" karşılık vermesi çağrısında bulundu.

Hafta sonunda 97 kişinin öldüğü Ankara'daki bombalı saldırının ardından Norveç'te konuşan Stoltenberg, "Türkiye birkaç defa terör saldırısına uğradı. Kendilerini savunma hakları var. Ancak verdiği karşılıkta orantılı olacağını umuyorum" dedi.

NATO Parlamenterler Asamblesi toplantısında, NATO'nun Soğuk Savaş döneminden bu yana Doğu Avrupa'daki varlığını ilk kez bu kadar artırdığına dikkat çeken Stoltenberg, "Doğudaki müttefiklerimizi korumaya hazır olduğumuz gibi Türkiye'yi de korumaya hazırız. NATO'mun caydırıcılığı önemlidir ve hakikidir. Türkiye, NATO'nun yardımına ihtiyaç duyarsa, NATO orada olacaktır" diye konuştu.

RUSYA'NIN SURİYE POLİTİKASI
Rusya’nın Esad rejimine verdiği desteğin bölgedeki krizin uzamasına yol açacağını da söyleyen Stoltenberg, Rusya’nın IŞİD ile mücadele için yapıcı bir rol oynaması gerektiğini söyledi ve Esad rejimine destek verilmesinin yapıcı bir eylem olmadığına değindi.

"SURİYE'YE ASKER GÖNDERME NİYETİNDE DEĞİLİZ"
NATO’nun Afganistan’a destek misyonu gelecek yıl sonunda bitecek de olsa bir şekilde bu ülkedeki varlığını sürdürmeye devam etme niyetinde olduğunu dile getiren Stoltenberg, Suriye’ye asker göndermek gibi bir planlarının olmadığını da sözlerine ekledi.

PUTİN: SURİYE'YE KARA OPERASYONU YOK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, Suriye'de bir kara operasyonu düşünmediklerini söylemişti. Putin, "Suriyeli dostlarımız da bunun bilincinde" şeklinde konuşmuştu.