Nazilli, Sağlık Turizminin İlgisini Çekiyor

Nazilli, Sağlık Turizminin İlgisini Çekiyor

Dünya Yaşlılık Derneği ve Dünya Markalar Derneği Başkanı Umut Çınar ile SLC Yönetim Kurulu üyesi Oya Demirel; 10. Kalkınma Planı 3. ve 4. bileşeni...

Dünya Yaşlılık Derneği ve Dünya Markalar Derneği Başkanı Umut Çınar ile SLC Yönetim Kurulu üyesi Oya Demirel; 10. Kalkınma Planı 3. ve 4. bileşeni çerçevesinde Sağlık Turizmi'nde birlikte hareket etme kararı aldı.

İskandinav ülkelerinde faaliyet gösteren Scandinavian Life Center (SLC) Norveç hükümetinin Sağlık Turizmi'nde Türkiye'de faaliyet gösteren SLC Yönetim Kurulu Üyesi Oya Demirel, Avrupa Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Odası (EEIG) Turizm Başkanı olarak da görev yaparken, Dünya Engelliler Vakfı ile de çalışmalar yürütüyor. Demirel, aynı zamanda 2016 yılında yapılacak olan Dünya Markalar Zirvesinde yapılan bir protokolle Sağlık Turizminin eş başkanlığına da getirildi.

'TÜRKİYE'YE GELMELERİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR'

Yılda 4 mevsimi yaşayan Türkiye'de turizm faaliyetlerini 12 aya yayılabilecek şekilde düzenlemeler yapılması için ülkenin birçok illerinde çalışmalar başlatıldığını ifade eden SLC Yönetim Kurulu Üyesi Oya Demirel; "Bu çalışmaların devamının gelmesi beklenmektedir. Norveç'te bulunan yaşlılarımızın ülkenin mevsimsel koşulları da göz önüne alındığında bu ülke 4 ay gece 4 ay gündüz yaşamaktadır. Yaşlıların bakımları ve rehabilitasyonları için özellikle güneşi bol Akdeniz ülkeleri tercih edilmektedir. Birleşmiş Milletler'in (BM) desteklediği 76 ülkede şubeleri olan, Dünya Engelliler Vakfı ile anlaşmalar yaparak binlerce, Avrupalı engellinin Türkiye'ye getirilmesi ile ilgili çalışmalar yapmaktayız. Ayrıca; Nijerya Devlet'i yetkilileri ile Fransa'ya gönderdikleri hastaların, Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili anlaşmaları da başlattık. Bu kapsamda Çin Cumhuriyeti Devlet yetkilileri ile de görüşmeler devam etmektedir" dedi.

TÜRKİYE'NİN SESİ DÜNYAYA DUYURULACAK

DÜYADER'in geliştirilecek İleri Yaş turizmi kapsamındaki tüm çalışma ve projelere Sağlık Bakanlığı tarafından destek verileceğinin yapılan bir protokolle belirtildiğini ifade eden Umut Çınar da; "Bu kapsamda, Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğünce yapılacak sağlık turizmi faaliyetlerinde koordineli çalışabileceğimiz sivil toplum kuruluşu olduğumuz onaylanmıştır. Dünya Markalar Zirvesi; Sağlık Turizmi, Enerji ve Savunma Sanayi şeklinde üç ana başlık altında faaliyetlerini yürütecektir. Bu birliktelikle 2016 yılında; ülkemizin dünyanın en büyük tanıtımı olan Dünya Markalar Zirvesinde, Sağlık Turizmi sektöründe, eş Başkanı Oya Demirel, Sağlık Turizmi ile ilgili faaliyetlerde, Norveç'ten İskandinav ülkelerine diğer bütün ülkelerden binlerce insanı bu güzel ülkeye, Türkiye'mize getirebilir, ülkemizin sesini dünyaya duyurabilir" diye konuştu.

NAZİLLİ'Yİ ZİYARET EDECEK

Türkiye'nin farklı yöreleri ile ilgili olarak Oya Demirel'e bilgi veren DÜYADER Başkanı Umut Çınar, Nazilli'den de bahsederek, çalışmaların ege bölgesinde de yapılmasını dile getirdi. Sağlık turizmi kapsamında yapılacak çalıştaylarda Nazilli'ye gelip, görmek istediğini belirten SLC Yönetim Kurulu Üyesi, Avrupa Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Odası (EEIG) Turizm Başkanı Oya Demirel, Doğal yaşam alanlarının ve bu çevrelerdeki yaşayanların farklılıkları ve yaşam kalitelerinin öneminin altını çizdi. Demirel, Türkiye'nin Uzun Yaşam Merkezi olarak adını duyuran Nazilli ilçesine önem vereceğini ifade etti.

Çınar, dünyada Türkiye'nin önemini ve bilinirliliğini artıracak faaliyetleri birlikte yapmak için çalışmalar başlattıklarını ifade ederken, bu çalışmaların organize olarak yapıldığında ülkeye ekonomik olarak da önemli bir girdi sağlayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA