Nazilli Yarım Asırlık Sinemacısına Veda Etti

Nazilli Yarım Asırlık Sinemacısına Veda Etti

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 50 yılı aşkın süredir sinema sektörüne hizmet veren ve Saray ve Belediye Sineması eski işletmecisi Hamdi Kazancı (62), son...

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 50 yılı aşkın süredir sinema sektörüne hizmet veren ve Saray ve Belediye Sineması eski işletmecisi Hamdi Kazancı (62), son yolculuğuna uğurlandı.

Hamdi Kazancı'nın cenazesi Antalya'dan Nazilli'ye getirilerek Koca Camide kılınan cenaze namazının ardından Nazilli Eğriboyun mezarlığında toprağa verildi. Nazilli halkının yakından tanıdığı Kazancı, yarım asırdan buyana ilçede bulunan Saray, Melek, Arzu, Efe ve Zafer ile Belediye sinemasını çalıştırarak, ilçe halkının yüz binlerce en seçkin filmleri izlemelerini sağlamıştı. Kazancı, sinemacılığa 11 yaşında çırak olarak gazoz ve çekirdek satarak, salonu temizleyerek başlamıştı. Eşinin yıllardır hem alzheimer hem de parkinson hastası olduğunu söyleyen Nurten Kazancı, "Nazilli'de yarım asrı geçkin bir süreden buyana Nazilli halkına vizyona giren filmleri anında izletmeye çalışan eşimin ölümü beni çok üzerken, Nazilli halkının da üzüntülü olduklarına inanıyorum" dedi.

Kaynak: İHA