Nazillideki Kobani Protestosuna 6 Tutuklama

Nazillideki Kobani Protestosuna 6 Tutuklama

AYDIN'ın Nazilli ilçesi'nde, iki hafta önce Kobani'deki IŞİD kuşatmasını protesto gösterisine katıldıkları gerekçesiyle dün sabaha karşı polisin düzenlediği eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan 8 kişiden 6'sı tutuklandı. Diğer...

AYDIN'ın Nazilli ilçesi'nde, iki hafta önce Kobani'deki IŞİD kuşatmasını protesto gösterisine katıldıkları gerekçesiyle dün sabaha karşı polisin düzenlediği eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan 8 kişiden 6'sı tutuklandı. Diğer 2 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Geçen 18 Ekim'de, IŞİD'in Kobani kuşatması bir grup tarafından yol kesilerek protesto edildi. Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yol kapatan eylemcilerden 8'inin kimliklerini tespit etti. Şüphelilerin Yeşilyurt ve Prof. Dr. Muammer Aksoy Mahalleleri'ndeki evlerine, dün saat 05.00 sıralarında Aydın'dan takviye olarak gelen Çevik Kuvvet ekipleriyle birlikte toplam 250 polisin katılımıyla operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, E.T. (38), H.A. (25), E.A. (26), M.A. (26), E.A. (21), M.O. (35), A.A. (25) ve E.E. (18) gözaltına alındı. şüphelilerin evlerinde aralarda ise ruhsatsız bir tabanca ile av tüfeği, eylemlerde kullanıldığı belirlenen giysiler ile maskeler ele geçirildi. Gözaltına alınan 8 şüpheli polisteki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden E.T., H.A., E.A., M.A., E.A. ve M.O. tutuklandı. Diğer 2 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI

NAZİLLİ'DEKİ KOBANİ PROTESTOSUNA 6 TUTUKLAMA

NAZİLLİ'DEKİ KOBANİ PROTESTOSUNA 6 TUTUKLAMA

NAZİLLİ'DEKİ KOBANİ PROTESTOSUNA 6 TUTUKLAMA