Nazilli'ye Sporcu Kamp Merkezi İçin İlk Harç Döküldü

Nazilli'ye Sporcu Kamp Merkezi İçin İlk Harç Döküldü

AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Spor Toto'nun katkılarıyla, Nazilli Belediyespor Kulübü tarafından yaptırılacak sporcu...

AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Spor Toto'nun katkılarıyla, Nazilli Belediyespor Kulübü tarafından yaptırılacak sporcu kamp merkezinin temeli törenle atıldı.

Nazilli Belediyespor Serkan Balcı Tesisleri içerisinde yaptırılacak olan tesisin temel atma törenine Aydın Valisi Erol Ayyıldız, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdan, Nazilli İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Güven Eker, Nazilli Belediye Spor Kulübü Başkanı Nurettin Özkat, futbolcular ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Büyükşehir Yasası'yla birlikte belediyenin bütçe sorunu yaşamasına rağmen hizmetlerin devam edeceğini söyledi.

"SPOR YAPMAK İÇİN DE İDEAL ŞEHİR NAZİLLİ"

Aydın Valisi Erol Ayyıldız da tören alanına asılan ve üzerinde "Yaşamak ve yaşlanmak için ideal şehir Nazilli" yazılı pankarta dikkat çekip, bunu genişletmek gerekirse, "Aynı zamanda spor yapmak için de ideal şehir Nazilli demek daha doğru olur. Sporun ne olduğunu ve insana neler kattığını biliyoruz. Nazilli'nin yetiştirdiği spor insanlarının da kimler olduğunu biliyoruz. Bunun için yapılacak olan tesisin onlar gibi sporcular yetiştirilmesine vesile olacak çok güzel bir eser olmasını diliyorum. Bu tesisin bir eser olabilmesi için sadece temel atıp, bina çıkmak yeterli değil. Buradan yararlanacak olanların kendi değerleriyle örtüşen milli ve manevi değerlerini kendinde kapsamış, bu vatanın evladı olmayı ve bunu sadece Nazilli'de Aydın'da, Türkiye'de değil, uluslararası alanda da temsil etmeyi şiar edinmiş spor adamları ve sporcular yetişmesine de vesile olması için hem dua hem niyaz ediyoruz" diye konuştu.

"MİLLİ TAKIM FORMASI HEDİYE ETTİ"

Konuşmaların ardından TFF Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, Vali Ayyıldız, Belediye Başkanı Alıcık ve diğer protokol üyelerine üzerlerinde isimleri yazılı milli takım forması hediye etti. Belediye Başkanı Alıcık da Zülfikaroğlu'na üzerinde ismi yazılı Nazilli Belediyespor forması, içinde yöresel ürünlerin bulunduğu uzun yaşam sepeti hediye edip, destekleri nedeniyle bir de teşekkür plaketi verdi. Başkan Alıcık, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e de teşekkür plaketi sundu. Hediye ve plaketlerin dağıtılmasının ardından dua edilip, kurban kesildi, protokol üyeleri hep birlikte butona basıp, tesislerin temeline ilk harcı döktü.

10 AYDA TAMAMLANACAK

2 bin 100 metrekarelik alan üzerine dört katlı olarak yapılacak sporcu kamp merkezinde, yüzme havuzu, sauna, buhar odası, fitness salonu WC ve duşlar, soyunma odaları, servis ve malzeme odasının yanı sıra, müze, sinema salonu, soğuk hava deposu ve idari bölümler yer alacak. 10 ay gibi bir sürede tamamlanması planlanan tesis 1 miyon 560 bin liraya mal olacak.

FOTOĞRAFLI