NEFES KESEN TATBİKAT

NEFES KESEN TATBİKAT

Bakırköy Belediyesi tarafından Sivil Savunma Günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikte iki kolon arasına gerilen ip yardımıyla hasta taşınması tatbikatı izleyenlerin nefesini kesti.

Bakırköy Cumhuriyet(Özgürlük) Meydanı’nda  yapılan etkinlik Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Topkaya ve Mahalle Afet Gönüllüleri( MAG) Derneği Başkanı Hüseyin Sarıkaya’nın konuşmasıyla başladı.

Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Topkaya yaptığı konuşmada şunları söyledi: Bakırköy Belediyesi afet hazırlıkları konusunda hep ilkler konusunda öncü olmuştur. Belediye Başkanımız Dr. Bülent Kerimoğlu’nun talimatları doğrultusunda çalışmalarımızı geliştirerek devam ettireceğiz.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan  Bakırköy Belediyesi Arama Kurtarma Timi ( BAKUT),Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD), MAG-DER, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi(UMKE), KIZILAY, İstanbul İtfaiyesi, Maltepe Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, GEDDAD(Genç Denizciler Dayanışma Derneği) ekipleri vatandaşları sivil savunma ve afet öncesi, afet sırasında ve afet sonrasının  önemi konusunda halkı  bilgilendirdiler ve arama kurtarma materyallerini tanıttılar.

 

MAG-DER ekibinin  yüksek noktadan ip yardımıyla   hasta taşıması tatbikatında ise Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran Bakırköylüler cep telefonlarıyla tatbikatı kaydettiler. Bu arada bir kedinin KIZILAY standındaki maketleri incelemesi de vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Etkinlik tüm arama kurtarma ekiplerinin beraber fotoğraf çektirmesiyle son buldu.