Nehir Taştı, Ova Sular Altında

Nehir Taştı, Ova Sular Altında

Ardahan'ın ortasından geçen Kura Nehri, sağanak yağış ve karların erimesi sonucu taştı.

Ardahan'ın ortasından geçen Kura Nehri, sağanak yağış ve karların erimesi sonucu taştı. Taşan nehir, Ardahan Ovası'nın yarısını sular altında bıraktı. Vatandaşlar taşan nehirde selfie yaparak bu anı ölümsüzleştirdi.

Kura Nehri'nin taşması sonucu tarım arazileri sular altında kaldı. Ovanın yanında kurulan evlerin yakınlarına kadar giden suyun yağışlarla birlikte artabileceğine dikkat çekildi. Sular altında kalan tarım arazilerde ise ekili alan olmadığı için bir sıkıntı söz konusu olmadığı belirtildi.

SELFİE ÇEKTİLER

Kura Nehri'nin taşması vatandaşlara da selfie malzemesi oldu. Taşkın sonucu ortaya çıkan manzarayı fırsat bilen vatandaşlar, selfie yaparak bu anı ölümsüzleştirdi.

Kemal Kayatürk isimli vatandaş, kar sularının erimesiyle taşan Kura Nehri'nin Ardahan Ovası'nı göle çevirdiğini söyleyerek, "Allahuekber Dağlarından doğarak sınır ötesi sınırımız olan Kura Nehri'nin kıyısındayız. Her sene Mart ve Nisan ayı döneminde? Erken erirse Mart ayında, değilse Nisan ayında eriyen kar sularının oluşturduğu eşsiz manzara. Sağ tarafta Şavşat yolu, sol tarafta Erzurum yolu arası Ardahan ovası ve gördüğünüz bu yer tarım hayvancılık alanında önemli olan çayır bölgemiz. Bu şekilde sulanan çayırlarımızdan Temmuz ve Ağustos aylarında verimli olarak ot almaktayız. Daha önceki yıllarda zaman zaman Halil Efendi Mahallesi bölgesinde bulunan evlerde taşkınlar oluyordu. Ama Ardahan Valiliği tarafından alınan tedbirler ve genişletme çalışmaları sayesinde her ne kadar manzaramız biraz güzelliğinden kaybetse de evlerimiz su taşkınlarından kurtuldu. Kura Nehri yılın bu döneminde 4-5 gün eşsiz görsel bir manzaraya sahip olmaktadır. Özellikle fotoğraf avcıları gurbette olan Ardahanlılar bu manzarayı çok sevmektedirler. Özellikle akşam saatlerinde karşı binalardan yansıyan ışık sayesinde oluşan görsellik İstanbul boğazını aratmamaktadır" şeklinde konuştu.