• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 15 °C
  • Diyarbakır : 13 °C
ATM’ye dokunan yanıyor
AK Parti'yi Şahin temsil ediyor
Bu karar Türkiye’de bir ilk !
Bu sözcükler takibe alınıyor !
Adıyaman HaberleriDiğer İller
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Nemrut mahkemeye taşındı

ADIYAMAN Adıyaman'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, UNESCO tarafından dünya kültür mirasları arasında yer alan Nemrut Dağı'nın Malatya tarafında kalan bölümünde turizm planlamasına izin vermesini mahkemeye ta
13.02.2012 18:47

ADIYAMAN Adıyaman'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, UNESCO tarafından dünya kültür mirasları arasında yer alan Nemrut Dağı'nın Malatya tarafında kalan bölümünde turizm planlamasına izin vermesini mahkemeye taşıdı.

Adıyaman Nemrut Milli Parkı Koruma Platformu, Nemrut Dağına Malatya tarafından planlama izninin iptali için Danıştay'a başvurdu.

Platform adına konuşan Avukat Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Adliye binası önünde yaptığı basın açıklamasında, bugün itibari ile Nemrut'u mahkemeye taşıdıklarını belirtti.

Tutdere, şöyle devam etti:

"Son dönemlerde ulusal ve yerel basında gündemi yoğunlukla işgal eden Nemrut Dağı'nın Malatya tarafında otel yapılmasına ilişkin bakanlığın vermiş olduğu, izne ilişkin olarak Adıyaman'da duyarlı sivil toplum platformlarından 7 arkadaşımız bugün tarihi itibariyle Danıştay'a yürütmenin durdurulması istemiyle davayı açmış bulunmaktayız.

Davada biz Şanlıurfa Kültür varlıklarını koruma kurulunun vermiş olduğu karar ile bakanlığın Orman ve Su İşleri Bakanlığının bu karar doğrultusunda Nemrut Dağı'nın Milli Park sınırları içinde Malatya tarafından kalan kısmındaki yapılaşmaya izin verilmesine ilişkin projenin iptalini ve yürütmenin durdurulmasını talep ettik."

70
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
''Futbolcular çok özel hayvanlardır''Gökçek twitterı yine salladıİzmir'de sapık baba dehşetiİsveç'in adayı muhaliflerle görüşünce...Bu polis Twitter'ı salladı !Pazarlıklar sonuç vermediİzmir-İstanbul Otoyolu müjdesiSavarona’da fuhuş partisi !İsrail'den Türkiye'ye One MinuteEn düşük maaş 1.757 TL olacak
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim