• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 15 °C
  • Diyarbakır : 13 °C
ATM’ye dokunan yanıyor
AK Parti'yi Şahin temsil ediyor
Bu karar Türkiye’de bir ilk !
Bu sözcükler takibe alınıyor !
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Neonazilere engel olan milletvekillerin dokunulmazlığı kaldırıldı

Almanya Federal Meclisi, Dresden şehrinde geçen sene düzenlenen Neonazi gösterisine engel olan Sol Parti'den iki Federal Milletvekili'nin dokunulmazlığını kaldırdı.
13.02.2012 11:32

Almanya Federal Meclisi, Dresden şehrinde geçen sene düzenlenen Neonazi gösterisine engel olan Sol Parti'den iki Federal Milletvekili'nin dokunulmazlığını kaldırdı. Federal Meclis, böylece Dresden Savcılığı'nın Caren Lay ve Michael Leutert haklarında soruşturma açmasına izin verdi.

Saksonya ve Thüringen eyaletinden Andre Hahn ve Bodo Ramelow, Hessen'de Janine Wissler ve Willi van Ooyen'den sonra Neonazi gösterisine engel olduğu gerekçesiyle iki Sol Partili Federal Milletvekili'nin dokunulmazlığı kaldırıldı. Dresden'in 1945'te bombalanmasının yıl dönümünü bahane eden aşırı sağcılar her yıl 13-15 Şubat'ta yürüyüş yapıyor. Dresden Savcılığı, Sol Partili milletvekilleri hakkında “izin verilmiş bir gösteriyi engellemek ve bu girişimde elebaşılık yapmak suçundan” soruşturma başlatmıştı.

Dokunulmazlığı kaldırılan Federal Milletvekili Caren Lay, Tagesspiegel gazetesine yaptığı açıklamada, “Nazi yürüyüşlerine karşı barışçıl yollara başvurarak karşı çıkmak benim demokratik görevimdir.” dedi. Sosyal Demokrat Partisi'nin (SPD) dokunulmazlığını kaldırılmasını onaylamasına tepki gösteren Lay, eski Federal Meclis Başkanı Wolfgang Thierse ve Yahudi Merkez Konseyi'nin bu yıl yapılacak yürüyüşleri engellemek için çağrıda bulunduklarına dikkat çekti.

Lay ve Leutert, aşırı sağcı NPD partisinin dava açtığından dolayı haklarında soruşturmaların başlatan Dresden Savcılığını eleştirdi. Savcılık ise olay yerinde kimsenin kimlik verileri kaydedilmediğine, medyada çıkan resimlerde tespit edilen şahıslar hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti. SPD'li ve Sol Partili eyalet milletvekilleri de bu şekilde tespit edilmiş ve 500'er Euro'luk cezaya çarptırılmıştı. CİHAN

56
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
''Futbolcular çok özel hayvanlardır''Gökçek twitterı yine salladıİzmir'de sapık baba dehşetiİsveç'in adayı muhaliflerle görüşünce...Bu polis Twitter'ı salladı !Pazarlıklar sonuç vermediİzmir-İstanbul Otoyolu müjdesiSavarona’da fuhuş partisi !İsrail'den Türkiye'ye One MinuteEn düşük maaş 1.757 TL olacak
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim