Nepal’deki Türk çiftten haber alınamıyor

Nepal’deki Türk çiftten haber alınamıyor
Güncelleme:

Tur Operatörleri Sözcüsü ve Andiamo Tur'un sahibi Cem Polatoğlu, Nepal'de meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde başkent Katmandu'da bulunan iki Türk...

Tur Operatörleri Sözcüsü ve Andiamo Tur'un sahibi Cem Polatoğlu, Nepal'de meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde başkent Katmandu'da bulunan iki Türk turizmciden haber alamadıklarını açıkladı. Polatoğlu, iletişim kurdukları 16 Türk'ün ise durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

Nepal'de meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremde başkent Katmandu'da turistik gezi için bulunan Türkler de etkilendi. Depremden kısa bir süre önce turistik gezi için Nepal'e giden bir çiftten haber alınamadığı belirtildi. Nepal'de bulunan Türklere ilişkin açıklama yapan Tur Operatörleri Sözcüsü ve Andiamo Tur'un sahibi Cem Polatoğlu Nepal'de Türk çiftten haber alınamadığını açıkladı.

"16 VATANDAŞIMIZ İYİ, TURİZMCİ ÇİFTTEN HABER ALAMIYORUZ"

Kendilerinin Nepal'e tatil için 3 Türk'ü gönderdiklerini aktaran Polatoğlu, "Deprem bölgesinde 3 tane müşterimiz vardı, onlarla temas kurduk. Onlarla kurduğumuz iletişimde durumlarının iyi olduğunu öğrendik. Ve onlarla birlikte deprem bölgesinde olduklarını tespit ettiğimiz 16 vatandaşımızı kendi otobüslerimle Swada bölgesindeki tek katlı otellere aldık, emniyetteler. Ancak iki tane turizmci arkadaşımızdan haberimiz yok. Başaran Bora Baştan ile karısı Tülay Karslı Baştan'dan haber alamıyoruz. Konsoloslukla irtibat kurduk ancak bilgi alamadık. Otelleri tarattık kendilerini bulamadık, endişeliyiz" diye konuştu.

Deprem bölgesinde olan müşterileri ile iletişim kurduklarını anlatan Polatoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Müşterilerimizle konuştuk. Depremi şiddetli hissetmişler. Ailelerine de gerekli bilgiler ulaştırdık. Havalimanında kaos var. Yolladığımız havalimanı giriş yapamadı. Diğer uçaklarda dolu. Türk Hava Yolları'ndan uçak talep ettik. Talebimiz belki bugün yerini bulur."