Nevşehir’de İlk Kez Ets Ameliyatı Gerçekleştirildi

Nevşehir’de İlk Kez Ets Ameliyatı Gerçekleştirildi

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Nevşehir Devlet Hastanesi’nde ilk kez kapalı yöntemle eş zamanlı iki taraflı olmak üzere el ve koltuk altı terlemesi için Endoskopik Torakal Sempatektomi (ETS) ameliyatı gerçekleştirildi.

- Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Nevşehir Devlet Hastanesi’nde ilk kez kapalı yöntemle eş zamanlı iki taraflı olmak üzere el ve koltuk altı terlemesi için Endoskopik Torakal Sempatektomi (ETS) ameliyatı gerçekleştirildi.

Göğüs Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Kuzucuoğlu, Nevşehir Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi Polikliniği’ne başvuran ve ellerinde, koltuk altında ve ayaklarında günlük hayatını etkileyecek kadar aşırı terleme şikayeti olan 20 yaşında erkek ve 17 yaşındaki bir kız hastayı iki gün ara ile Endoskopik Torakal Sempatektomi (ETS) ameliyatı yaptı.

Ameliyat hakkında bilgi veren Göğüs Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Kuzucuoğlu; “Daha önce büyük merkezlerde ve Üniversite hastanelerinde uygulanabilen bu yöntem Nevşehir Devlet Hastanesi’nde ilk kez bir santimlik iki kesi ile kapalı olarak yapıldı. Yaklaşık 1,5 saat süren bu ameliyat ile sempatik sinir ganglionları ve ilgili kaburganın hemen alt sınırındaki ilgili sinir dokusu koter yardımı ile yakılarak elektriksel sinir uyarıları kesintiye uğratıldı ve hasta şifaya kavuşturuldu. Ameliyat sonrası hastaların ellerinde ve koltuk altındaki terlemenin tamamen bittiği, ellerinin sıcak ve kuru olduğu görüldü. Hastalar bir gün sonra şifa ile taburcu edildi.” dedi.

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe ise, Nevşehir’de ilk kez gerçekleştirilen ameliyat ile ilgili olarak ameliyatı gerçekleştiren Op.Dr.Kuzucuoğlu ve beraberindeki sağlık ekibini tebrik etti.