Nevşehirde Suç Örgütüne Operasyon: 6 Kişi Tutuklandı

Nevşehirde Suç Örgütüne Operasyon: 6 Kişi Tutuklandı

NEVŞEHİR ve Avanos İlçesi'nde polis tarafından düzenlenen operasyonda, fuhşa aracılık, tehdit, haraç alma, uyuşturucu ticareti, araç kundaklama gibi suçlara karıştıkları iddiasıyla 9 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 6'sı tutuklanırken,...

NEVŞEHİR ve Avanos İlçesi'nde polis tarafından düzenlenen operasyonda, fuhşa aracılık, tehdit, haraç alma, uyuşturucu ticareti, araç kundaklama gibi suçlara karıştıkları iddiasıyla 9 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, 3 kişi hakkında da yakalama kararı çıktı.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ve Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sürdürülen istihbarat çalışmaların ardından harekete geçti. 14 adrese düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, 9 şüpheli gözaltına alındı. 'cinsel istismar, cinsel amaçlı kişileri hürriyetinden yoksun bırakma, işkence, tehdit, hakaret, haraç alma, uyuşturucu madde bulundurma ve ticareti, mala zarar verme, araç kundaklama, 6136 sayılı kanuna muhalefet suçları ile suç örgütü kurma' suçlarını işledikleri idda edilen şüpheliler sorgularının ardından Avanos'ta adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3'ü savcılıkça serbest bırakılırken, M.Y., O.Y., S.V., A.T., Y.Ü. ve E.U. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 3 şüpheli hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 7.65 mm çapında ruhsatsız tabanca, 2 yivsiz av tüfeği, 1 dürbünlü tüfek, 10 kama ve bıçak, 1 muşta, 1 havalı tabanca, tabanca ve tüfeklere ait çok sayıda fişek, 549 paket kaçak sigara, 594 gram esrar, 1 uyuşturucu madde tartımında kullanılan hassas terazi, 1 adet tepe lambası, ilçede araç kundaklamada kullanılan 5 litrelik şişe içerisinde özel karışım yanıcı madde ve sprey, 6 adet uyuşturucu hap, 2 adet cinsel güç artırıcı ilaç, birçok kişiye ait borç senedi, 4 adet bilgisayar kasası, 3 adet laptop bilgisayar, şüphelilere ait cep telefonları, çok sayıda flash belleğe de el konuldu.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.