Nevşehirdeki trafik kazası: Ölü sayısı üçe yükseldi

Nevşehirdeki trafik kazası: Ölü sayısı üçe yükseldi

Nevşehir’in Acıgöl ilçesine bağlı Topaç köyü yolcu servisi ile şehirlerarası yolcu otobüsünün çarpışması sonucunda meydana gelen kazada ölenlerin sayısı 3’e yükseldi. Sabah saatlerinde yolcu otobüsü ile öğretmenleri taşıyan...

Nevşehir’in Acıgöl ilçesine bağlı Topaç köyü yolcu servisi ile şehirlerarası yolcu otobüsünün çarpışması sonucunda meydana gelen kazada ölenlerin sayısı 3’e yükseldi.

Sabah saatlerinde yolcu otobüsü ile öğretmenleri taşıyan servis aracının çarpışması sonucu ağır yaralanan Melek Gürtemel (29), kaldırıldığı Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde hayatını kaybetti. Böylelikle kazada ölenlerin sayısı 3’e yükselirken, yaralanan 17 kişinin Nevşehir ve Kayseri’deki hastanelerde tedavileri sürüyor. Vefat eden öğretmen Melek Gürtemel evli ve 1 çocuk annesiydi. 29 yaşındaki Melek Gürtemel, henüz 7 yıllık öğretmendi. Acıgöl ilçesine bağlı Topaç Köyü İlköğretim Okulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Gürtemel, mesleğe 2008 yılında Erzurum’un Horasan ilçesine bağlı Yeşilyurt beldesinde başladı. 2011 yılında evlenerek tayini Nevşehir’e çıkan Gürtemel, 3 yıldır aynı okulda görev yapıyordu. Aslen Trabzon doğumlu olan Melek Gürtemel’in Nevşehir’de toprağa verileceği öğrenildi.

KAZA NASIL OLDU

İstanbul’dan aldığı yolcuları Nevşehir’e taşıyan Lütfi U.'nun (37) kullandığı 50 ER 203 plakalı yolcu otobüsü, Acıgöl-Nevşehir karayolunun Organize Sanayi Bölgesi’ne geldiğinde iddialara göre önüne petrol istasyonundan aniden çıkan TIR'a çarpmamak için direksiyonu kırarak karşı şeride geçti. Bunun sonucunda da Nevşehir'den Acıgöl ilçesine bağlı Topaç köyü İlköğretim Okulu’nda görev yapan öğretmenleri taşıyan Mustafa Şahin'in kullandığı 50 LE 354 plakalı servis minibüsüyle çarpıştı. Servis aracında 11'i öğretmen,1'i öğretmen çocuğu ve bir şoförün bulunduğu toplam 13 kişinin bulunduğu öğrenildi.

Kazada, servis aracıyla otobüste bulunan üçü ağır, 17 kişi yaralandı. Servis aracı şoförü Mustafa Şahin ile servis aracında bulunan ana sınıfı öğretmeni Halime Eryılmaz hayatını kaybetti. Kazada yaralanarak araç içerisinde sıkışan yaralılar itfaiye ve 112 ekipleri tarafından çıkartılarak ambulanslarla Nevşehir Devlet Hastanesi ile özel hastanelere kaldırıldı. Ağır yaralı öğretmenlerden Melek Gürtemel ise sevk edildiği Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Diğer ağır yaralı öğretmenlerden Sevgi Biçer ve Tekmile Atıcı ile öğretmen kızı Bahar Mucize Koputan’ın, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavileri devam ediyor. CİHAN