New York Borsası yükselişle kapandı

New York Borsası yükselişle kapandı

WASHINGTON (AA) - New York Borsası, haftanın ilk işlem gününü faiz artış endişelerinin yatışması üzerine yükselişle tamamladı. Dow Jones endeksi 263,65 puan (yüzde 1,49) değer kazanarak...

WASHINGTON (AA) - New York Borsası, haftanın ilk işlem gününü faiz artış endişelerinin yatışması üzerine yükselişle tamamladı. 

Dow Jones endeksi 263,65 puan (yüzde 1,49) değer kazanarak 17.976,31 puana, Standard & Poor's 500 endeksi de 25,22 puan (yüzde 1,22) artışla 2.086,24 puana çıktı. Nasdaq teknoloji endeksi ise 56,22 puan (yüzde 1,15) kazançla 4.947,44 puandan kapandı. 

Endekslerin yönünde ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen'ın geçen Cuma akşamı yaptığı açıklamalar ve beklentilerin altında kalan tüketici harcamaları etkili oldu. Yellen, faiz oranlarının bu yıl içinde kademeli olarak artırılmaya başlanacağını ve artış hızının ekonomik verilere dayanacağını belirtmişti. 

Öte yandan, ABD'de bugün açıklanan verilere göre, tüketici harcamaları geçen Şubat'ta yüzde 0,2 artış beklentisine karşın yüzde 0,1 yükseldi. 

Analistler, yatırımcıların bu hafta odaklanacağı verilerin başında gelecek Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerinin geldiğini belirtiyor.

Yarın takip edilecek ekonomik gelişmeler arasında ise Richmond Fed Baskanı Jaffrey Lacker'ın konuşması ile Mart ayına ilişkin tüketici güven endeksi yer alıyor.