



Kanal 7'ye ve Deniz Feneri'ne yolsuzluk baskını

Almanya polisi, Kanal 7 INT'in Almanya'nın Frankfurt kentindeki binasına ve aynı binada faaliyet gösteren Avrupa Deniz Feneri E.V'nin merkezine baskın düzenlendiğini doğruladı.
Baskını doğrulayan Frankfurt polisi, olayın savcılığa intikal ettiğini belirtirken, ayrıntılı bilgi vermedi.
Frankfurt Başsavcısı Doris Möller-Scheu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 14 apartman dairesinde arama yapıldığını ve 2 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını söyledi.
Öte yandan Frankfurter Rundchau gazetesinin internet sitesinde yayınlanan bir haberde de, Avrupa Deniz Feneri'nin 4 yılda 14 milyon Avro gelir elde ettiğini, bunun 8 milyon Avro'luk kısmını kendi özel işleri için kullandığının tahmin edildiği bildirildi. Haberde, 340 polisin katıldığı baskında kimi bilgisayar ve belgelere el konulduğu kaydedildi.
İDDİALAR ASILSIZ
Kanal 7 Televizyonu’nun sahibi Yenidünya İletişim A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanı Zekeriya Karaman, baskının doğru olduğunu ancak savcılık ya da polisten kendilerine herhangi bir suçlama iletilmediğini söyledi. Karaman, "Polis bir şikayet üzerine harekete geçmiş. Bizim daha önce işten çıkardığımız birkaç kişi çeşitli iddialarda ve şikayette bulunmuşlar. Kaçak işçi çalıştırdığımızı iddia etmişler. Bu iddiaların tamamı asılsız. Biz orada Deniz Feneri Derneği’ne sadece ücretsiz program yayını sağlayarak destek oluyoruz. Başka bir organik ilişkimiz kesinlikle yok. Bize gelen bilgilere göre üç çalışanımızı gözaltına almışlar" dedi. Zekeriya Karaman, Kanal 7 olarak Almanya’daki avukatları kanalıyla konuyu takip ettiklerini, ayrıntılı bilgi almaya çalıştıklarını kaydetti.


































