Üyelik: Giriş Yap / Üye Ol
IMKB50.688
Dolar1,5130
Euro2,0795
Altın349,49
46 bin telefon toplatılacak
Bahçeli’yi doktorlara havale etti
''MHP'lilere 1 metre yaklaşan'' dedi, ve..
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Webcam'dan izleniyor olabilirsiniz !

Webcamdan izleniyor olabilirsiniz !
Flash Player'daki bir açık yüzünden, hacker'lar web kameranızı ele geçirmiş ve sizi gözetliyor olabilir.
10 Ekim 2008 / 11:38

Ortaya çıkan yeni bir tehdit, internet kullanıcılarının webcam'lerini ve mikrofonlarını kontrolü altına alabiliyor.

Adobe'dan geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamada, Flash Player'da görünen bir açık sonucunda, internet kullanıcılarının ortaya çıkan ve ismi 'clickjacking' olan yeni bir tehditle yüz yüze olduğunu duyurdu. Açıklamanın devamında tehlikenin pek küçümsenecek boyutta olmadığı ifade edilirken, bu yeni tehdidin, hacker'lara kullanıcıların webcam'lerini ve mikrofonlarını kontrol edebilme olanağı sağladığı belirtildi.

Bunun yanında clickjacking, Microsoft Internet Explorer başta olmak üzere Firefox, Safari ve diğer birçok web tarayıcıyı etkisi altına alabiliyor. Adobe'un 'kritik' olarak derecelendirdiği clickjacking tehdidi, aslında yeni bir olay değil.

Frost & Sullivan'da çalışan bir analiz uzmanı olan Chris Rodriguez, bu konuda şu sözleri dile getirdi: "Clickjacking birçok formda görünebiliyor. Son günlerde Adobe Flash Player'da ortaya çıkan bir açığı iyi değerlendiren hacker'lar, bu açık nedeniyle kullanıcıların webcam'lerini ve mikrofonlarının kontrolünü eline alabiliyor."

"Clickjacking nasıl kullanıcılarla temas ediyor?" sorusuna da yanıt veren Rodriguez, sözlerini şöyle sürdürdü: "Clickjacking genellikle bir web sayfasında bulunan ve görünmez bir yapıda bulunan butonlara tıklanması suretiyle kullanıcılara bulaşıyor."

Adobe, bu açığın Flash Player'ın güncel sürümünün yayınlanmasıyla kapatılacağını umuyor.

14373
FOTO GALERİ
YAZARLAR
Türkiye Araştırması 2010
Sahibi/yöneticisi olduğunuz şirketinizde şu anda ticari araç kullanılıyor mu, 2010 yılında araç alımı/araçların yenilenmesi düşünülüyor mu?
Sahibi/yöneticisi olduğunuz şirketinizde şu anda ticari araç kullanılıyor mu, 2010 yılında araç alımı/araçların yenilenmesi düşünülüyor mu?