Üyelik: Giriş Yap / Üye Ol
IMKB50.688
Dolar1,5130
Euro2,0795
Altın349,49
'Sarkozy eşini getirme dedi'
46 bin telefon toplatılacak
Bahçeli’yi doktorlara havale etti
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Taş Mektep kül oldu

Taş Mektep kül oldu
Bir çok ünlü ismin okuduğu Bakırköy İlköğretim Okulu'nun yanış sebebi bulunamadı.
31 Mayıs 2009 / 12:42

Cahir Sıtkı Tarancı, Münir Özkul, Adile Naşit, Şener Şen, Neriman Köksal ve Cem Karaca’nın mezunları arasında bulunduğu, "Taş Mektep" olarak bilinen Bakırköy İlköğretim Okulu’ndan cuma akşamı dumanlar yükseldi. 1865 yılında yapılan binanın içinin ahşap olması nedeniyle itfaiyenin müdahalesine rağmen yangın kısa sürede alt katlara sıçradı. Tinercilerin çıkardığı ileri sürülen yangında bina kül oldu. Kartaltepe Mahallesi’ndeki okul depremde hasar görmüş ve 2003’te boşaltılmıştı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer "Şimdi tam yangın projesi oldu. Okul kullanılamayacak derecede yandı" diye konuştu.

’Belki de bilerek yakıldı’

Taş Mektep’te 20 yıl görev yapan emekli öğretmen Nebahat Önan, "Bu okul benim gençliğimi izledi. Ben de onun ölümünü izliyorum" dedi. Taş Mektep’in mezunlarından Sibel Kulu da şöyle dedi: "Okulla kimse ilgilenmedi. Belki de bilerek yakıldı." Yeni Mahalle Muhtarı Nihat Şahin, "Restorasyon yapılacağı söylendi. Ama bir yıldır çivi bile çakılmadı. Mahallemizde başka okul yok" dedi.

465
FOTO GALERİ
YAZARLAR
Türkiye Araştırması 2010
Sahibi/yöneticisi olduğunuz şirketinizde şu anda ticari araç kullanılıyor mu, 2010 yılında araç alımı/araçların yenilenmesi düşünülüyor mu?
Sahibi/yöneticisi olduğunuz şirketinizde şu anda ticari araç kullanılıyor mu, 2010 yılında araç alımı/araçların yenilenmesi düşünülüyor mu?