Niğde'de Azerbaycan Şehitleri İçin Helva Dağıtıldı

Niğde'de Azerbaycan Şehitleri İçin Helva Dağıtıldı

NİĞDE (AA) - Niğde Üniversitesinde (NÜ) öğrenim gören Azerbaycan uyruklu öğrenciler, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalarda şehit düşen...

NİĞDE (AA) - Niğde Üniversitesinde (NÜ) öğrenim gören Azerbaycan uyruklu öğrenciler, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalarda şehit düşen askerler için helva dağıttı.

NÜ Azerbaycan Öğrenci Temsilcisi Heydar Maharromov, kent meydanında yaptığı basın açıklamasında, ülkelerinde yaşanan savaş nedeniyle şehit olan askerleri anmak için toplandıklarını söyledi.

Ermeni işgali altında olan Karabağ topraklarının geri alınması için Azerbaycan'ın yanında olduklarını belirten Maharromov, şunları kaydetti:

"1988 ayaklanmasıyla başlayıp katliamlarla, soykırımlarla bugüne kadar süren Ermeni vahşiliklerini kınıyoruz. Ermeniler tarafından vahşice öldürülen tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Bilinmelidir ki Azerbaycan toprakları sahipsiz değildir. Vatanımızın her karış toprağı, bizim canımızdan bir parçadır. İki devlet tek millet olan Azerbaycan ve Türkiye'yi yıldırabilecek hiçbir beşeri kuvvet yoktur. Ermenistan, işgal ettiği topraklardan defolup gitmelidir. Azerbaycan halkı, o şehit ailelerimiz emin olsunlar ki biz kanımızın son damlasına kadar bu tavrımızdan vazgeçmeyeceğiz. Karabağ Azerbaycan toprağıdır, böyle kalacaktır."

Açıklamanın ardından, Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla donatılmış stantta, Azeri ve Türk öğrencilerce hazırlanan helva, vatandaşlara dağıtıldı.