Nijerya Açıklarında 6 Türk Gemicinin Kaçırılması

Nijerya Açıklarında 6 Türk Gemicinin Kaçırılması

Kaçılan geminin ikinci kaptanı Haluk Buran'ın ailesinin bekleyişi sürüyor- Anne Karagöz: "Oğlumun bulunup sağ salim bize kavuşmasını istiyoruz"

KIRKLARELİ (AA) - Nijerya'nın Port Harcourt limanının güneyinde 6 Türk mürettebatı kaçırılan "Puli" adlı geminin ikinci kaptanı Haluk Buran'ın ailesinin bekleyişi sürüyor.

Babaeski'de yaşayan Buran’ın annesi Rabia Karagöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun kaçırıldığını iki gün önce şirket yetkililerinden öğrendiğini anlattı.

İki gündür endişeli bekleyişlerinin sürdüğünü belirten Karagöz, şirketle irtibat halinde olduklarını ifade etti.

Oğlunun kaçırılmasına ilişkin net bir bilgiye sahip olmadığını anlatan Karagöz, ''Devletimize güveniyoruz. Devletimizin en iyisini yapacağını biliyorum. Oğlumun akıbetine ilişkin net bir bilgim yok. Oğlumun bulunup sağ salim bize kavuşmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Oğlu Haluk ile en son Regaip Kandili’nde görüştüklerini anlatan anne Karagöz, çok tedirgin ve üzgün olduğunu, en kısa zamanda oğluna kavuşmak istediğini kaydetti.

Rabia Karagöz, "Yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Oğlum 7 yıldır görev yapıyor. 2 Nisan'da geminin ikinci kaptanı oldu. Mesleğini çok seviyor ve isteyerek yapıyordu. Evli ve 3 çocuğu var, ekmek parası kazanmak için oralara gitti." dedi.

Baba Ali Mehmet Buran'ın ise oğlu Haluk Buran'ın İstanbul'daki evine gittiği öğrenildi.

- Olay

İki gün önce Türk firmasına ait bir geminin mürettebatından İlkay Olgun, Haluk Buran, Furkan Topcu, Mehmet Babacan, Şükrü Dömbek, Eray Falay'ın, Nijerya'nın Port Harcourt limanının 90 mil güneyinde kaçırılmıştı.

Etiketler liman gemi nijerya