Nilgün Çolak’tan Eğitime Destek

Nilgün Çolak’tan Eğitime Destek

Hayırsever iş kadını ve yazar Nilgün Çolak, bu seferde miniklerin elinden tuttu. Çolak, geleceğin güvencesi çocuklar için bir ana okulunun yapımına destek vererek, minik kalplerin yüzünü güldürürken, “Bugün dünyanın en mutlu insanı oldum” dedi.

- Hayırsever iş kadını ve yazar Nilgün Çolak, bu seferde miniklerin elinden tuttu. Çolak, geleceğin güvencesi çocuklar için bir ana okulunun yapımına destek vererek, minik kalplerin yüzünü güldürürken, “Bugün dünyanın en mutlu insanı oldum” dedi.

2005 yılında Emine Erdoğan'ın himayelerinde kurulan TOGEM’in “Anasınıfsız Okul Kalmasın” projesi çerçevesinde, hayırsever iş kadını-yazar Nilgün Çolak tarafından TOGEM’in desteği ile Hasan Tahsin İlköğretim Okulu’nun bahçesine yaptırılan okul öncesi eğitim bölümü törenle hizmete açıldı. Açılışa, Nilgün Çolak, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, eşi Hasan Gülbaran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı A. Rıza Şenbabaoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Arnavutköy İlçe Kaymakamı Süleyman Hürrem Aksoy katıldı.

Taşoluk-Arnavutköy ilçesinde eğitim veren Hasan Tahsin İlköğretim Okulu’nun bahçesine Nilgün Çolak tarafından yaptırılan okul öncesi eğitim bölümünün açılışında yapılan konuşmalar sonrası ve kurdele kesim töreninin ardından öğrenim görecek 36 küçük öğrenci yeni sınıflarına alındı. Eğitim için tüm gerekli ihtiyaç malzemesinin tam olduğu sınıfta küçüklerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Küçüklerin mutluluğuna ortak olan Nilgün Çolak ise, ‘Allah böyle bir duyguyu herkese yaşatsın. Hiçbir şeyi şu an kalpleri mutlulukla atan minik ellerin heyecanına değişmem. Şu an hissettiklerimi gerçekten anlatamam, yaşanması gerekir. Bugün dünyanın en mutlu insanı oldum. Böyle bir oluşumda bulunmama vesile olan Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’ye ve TOGEM Başkanı Sayın Saadet Gülbaran Hanımefendi’ye huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Kaynak: DHA