Nkü Rektör Adayı Prof. Dr. Göktepe’den İha’ya Ziyaret

Nkü Rektör Adayı Prof. Dr. Göktepe’den İha’ya Ziyaret

Namık Kemal Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Özer Göktepe, İhlas Haber Ajansı (İHA) Trakya Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Namık Kemal Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Özer Göktepe, İhlas Haber Ajansı (İHA) Trakya Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Prof. Dr. Göktepe, "İddia ve özgüven sahibi her yönetici gibi ilk işimiz tüm birimleri temsil eden güçlü bir yönetim kadrosu oluşturmak olacaktır" dedi.

Ziyarette İHA Trakya Bölge Müdürü Murat Candan ve İHA Tekirdağ Temsilcileri ile görüşen NKÜ Rektör Adayı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Göktepe rektörlük seçimini değerlendirdi.

Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı eşi Prof. Dr. Fatma Göktepe ile yurt dışında katıldıkları bir çalışmada geliştirdikleri "Misinadan yapay kas" projesiyle büyük yankı uyandıran Prof. Dr. Göktepe, üniversitelerin eğitimin yanı sıra bilimsel anlamda da başarılı olması gerektiğini, üniversitelerin uluslararası deneyimlerle başarılarını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Göktepe, üniversitelerin güçlü bir kadroya ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Üniversitenin en önemli değeri, sahip olduğu öğretim elemanıdır. Bina ve laboratuvarlar kendi başlarına bir anlam ifade etmezler. Güçlü akademik kadroların da verimli çalışması için iyi yetişmiş idari ekibe ihtiyacı vardır. İddia ve özgüven sahibi her yönetici gibi ilk işimiz tüm birimleri temsil eden güçlü bir yönetim kadrosu oluşturmak olacaktır. Ayrıca üniversiteler liginde üst sıralara tırmanan kurumların tamamı, bilimsel aktiviteleri etkili bir şekilde desteklemişlerdir. Bunun için gerekli kaynağı temin etmek üzere sürdürülebilir bir finansman mekanizması kurulacaktır. Yalnızca bilimsel toplantılara katılımı desteklemek yeterli bir yöntem değildir. Aynı zamanda bilimsel makalelere basıldıkları yayının etki faktörü ile orantılı teşvik ikramiyesi ödenmelidir. Ulusal ve uluslararası her proje başvurusu, sonucuna bakılmaksızın benzer şekilde özendirilecektir. Mevcut bilimsel toplantı destekleri arttırılarak, katılım ücreti ve konaklama giderlerini karşılayacak düzeye çıkartılacaktır. Bilişim altyapısı üniversitenin omurgasıdır. Elektronik belge yönetim sistemi ve otomasyon sistemlerinin sağlıklı çalışması kritik öneme sahiptir. Bilgi işlem dairesi bir an önce alanında uzman personel ile takviye edilmelidir. Donanım olarak en gelişmiş sunucular ve network araçları alınarak sistemin kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde çalışması sağlanacaktır. Üniversite öğretim elemanlarının ihtiyacı olan ortak yazılım ve birimlerin ihtiyacı olan spesifik yazılımlar temin edilerek, öğrencilerimize, mesleklerinin gereği olan yazılımları etkin bir şekilde kullanma becerisi mutlaka kazandırılacaktır" dedi.

Ziyaret esnasında Prof Dr. Göktepe'ye seçim sürecinde başarılar dileyen İHA Trakya Bölge Müdürü Murat Candan, İHA'nın Türkiye ve Trakya bölgesindeki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Candan, İHA'nın 1993 yılında kurulmuş ilk özel haber ajansı olduğunu ve ulusal medyanın yanı sıra yerel basın kuruluşlarına da haber servisi yaptığını, Türkiye genelinde bin 700 ve Trakya bölgesinde çok sayıda bölgesel ve yerel medya kuruluşunun haber tedarikçisi olduklarını kaydetti. İHA'nın, kurulduğu günden itibaren hızla büyüdüğüne işaret eden Candan, sadece Türkiye'de değil, yurt dışında da dünya medyasının en önemli haber tedarikçilerinden biri olduklarını sözlerine ekledi.

İHA'nın çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten NKÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Özer Göktepe, üniversitelerin çalışmalarını kamuoyuna aktarılması açısından basının önemli bir görev üstlendiğini dile getirdi.

Göktepe, "Her başarı doğru seçimle başlar düşüncesi" ile seçime girdiğini vurgulayarak, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanlığını yürüttüğü sürede bilimsel açıdan sanayi üreticisine ve topluma yönelik birçok projeye imza attıklarını söyledi.

Kaynak: İHA