Norveç'ten IŞİD için flaş karar !

Norveç'ten IŞİD için flaş karar !
Güncelleme:

Norveç, IŞİD'le mücadele için kurulan uluslararası koalisyona ilk etapta '5 subay' gönderecek.

Norveç'te birkaç aydır devam eden terör alarmının IŞİD tehdidi nedeniyle verildiğinin ortaya çıkmasının ardından yeni bir gelişme yaşandı. IŞİD'e karşı mücadelede uluslararası koalisyona çok yönlü destek vermeye hazırlanan Norveç, ilk etapta beş subay göndereceğini açıkladı.

Norveç Savunma Bakanı İne Eriksen Söreide, yaptığı açıklamada IŞİD'e karşı mücadelede uluslararası koalisyon ile hareket edeceklerini bildirdi.

Örgüte karşı düzenlenecek operasyonların yönetileceği karargaha ilk etapta beş kurmay subay görevlendireceklerini belirten Söreide, sözlerine şöyle devam etti:

"IŞİD'in son aylardaki ilerleyişi, dramatik bir hal aldı. Bu grup, bölgenin güvenliği ve istikrarına büyük darbe vuruyor ve sivil halka karşı zulüm uygulanıyor. Başta Irak yönetimi ve diğer bölge ülkeleri, IŞİD tehdidine karşı mücadele etmeli ancak bu ülkelerin geniş uluslararası desteğe ihtiyaç duydukları da açık."

Norveç hükümetinin resmi internet sayfasında yayımlanan açıklamada da hükümetin IŞİD'le mücadeleye çok yönlü destek vereceği belirtildi. Başbakan Erna Solberg, atılacak bir sonraki adımın IŞİD'e Norveç'ten savaşçı gitmesinin engellenmesi olacağını kaydetti.

Afganistan savaşına asker gönderen, Libya'da ise hava operasyonlarına katılan Norveç'in IŞİD'e karşı kara ve hava saldırılarında nasıl bir rol oynayacağı merak ediliyor.