Nuri Ergin’in Küçük Oğlu Anıl Asker Kaçağı Çıktı

Nuri Ergin’in Küçük Oğlu Anıl Asker Kaçağı Çıktı

KIRKLARELİ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından aralarında Karagümrük Çetesi Lideri Nuri Ergin'in...

KIRKLARELİ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından aralarında Karagümrük Çetesi Lideri Nuri Ergin'in oğlu Anıl Ergin'in de olduğu 12 şüpheli "suç örgütü kurarak çek ve senet tahsilatı yaptığı" iddiasıyla polisteki sorgularının ardından savcılığa sevk edildi. Anıl Ergin savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakılırken, daha önce askeri birliğinden firar ettiği anlaşılınca kalan askerliğini tamamlaması için polis tarafından birliğinin bulunduğu Keşan'a götürüldü.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, "suç örgütü kurarak çek ve senet tahsilatı yaptığı" iddiaları üzerine aralarında Karagümrük Çetesi Lideri Nuri Ergin'in oğulları Anıl ve Nurettin Ergin'in olduğu Kırklareli ve Edirne'de bulunan şüpheliler hakkında teknik ve fiziki takip başlatıldı. Savcılık tarafından delillere ulaşıldığı kararı üzerine 14 şüpheli Edirne, Kırklaeli ve İstanbul'da 17 Haziran günü düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Kırklareli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde iki gündür sorgulanan şüpheliler savcılığa sevk edildi.

10 ZANLI TUTUKLAMA İSTEMİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Kırklareli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 14 şüpheliden D.E. ve E.Ö. polisteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Savcılığa sevk edilen 12 şüpheliden Anıl Ergin ve emekli polis memuru G.C. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soıruşturma Savcısı Mehmet Salih Haz, 10 şüpheliyi tutuklama istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk etti. Şüpheliler, U.C., E.G., O.S., H.E., E.E., E.Y., E.G., G.G., E.E ve E.Y.'nin mahkemedeki sorgusu sürüyor.

ANIL ASKER KAÇAĞI ÇIKTI

Organize Suç Örgütü üyesi olmaktan savcılıkta ifade veren Anıl Ergin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak daha önce askeri birliğinden firar ettiği anlaşıldı. Bunun üzerine Ergin, polisler tarafından firar ettiği Keşan'daki birliğine götürüldü. Adliye çıkışı sırasında Anıl Ergin eşi Damla Ergin'e "askere gidiyorum" diye seslendi. Adliye çıkışında gazetecilere konuşan Anıl Ergin'in Avukatı Hikmet Çarboğa, bazı gazete ve televizyonlarda müvekkili hakkında asılsız haberlerin yer aldığını söyledi.

Öte yandan olayla ilgili operasyon sırasında polislerle girdiği silahlı çatışma sırasında firar eden Nurettin Ergin'in yakalanması için operasyonlar devam ediyor.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Doğan Haber Ajansı