Nürnberg Film Festivali -Almanyada bu yıl 18incisi düzenlenen festivalde sanatçı Türkan Şoraya onur ödülü verildi

Nürnberg Film Festivali     -Almanyada bu yıl 18incisi düzenlenen festivalde      sanatçı Türkan Şoraya onur ödülü verildi

NÜRNBERG Almanya'da, bu yıl 18'incisi düzenlenen Nürnberg Film Festivali'nde sanatçı Türkan Şoray'a onur ödülü verildi.

NÜRNBERG Almanya'da, bu yıl 18'incisi düzenlenen Nürnberg Film Festivali'nde sanatçı Türkan Şoray'a onur ödülü verildi.

Festivalin Tafelhalle Kültür Merkezi'nde yapılan açılış programında sunuculuğu Batı Alman Radyo Televizyonun'da çalışan Aslı Sevindim üstlendi. Festival, yönetmenliğini Uğur Yücel'in yaptığı "Soğuk" adlı filminin gösterimiyle başladı. Yücel, filminin gösteriminin ardından yaptığı konuşmada, Türk sinemasının önemi ve sanatçı Türkan Şoray'ın Türk sinemasındaki yerini anlattı. Daha sonra Türkan Şoray'a ödülünü Uğur Yücel verdi.

Yeşilçam'ın "Sultan" lakaplı oyuncusu Türkan Şoray, kendisini bu ödüle layık görenlere teşekkür ederek, festivalin başarılı geçmesini diledi. Şoray, Türk sineması hakkında bilgi verdi, festivale olan ilginin kendisini sevindirdiğini ifade etti.

Festivali organize eden Inter Forum Derneği Başkanı Adil Kaya ise Nürnberg Film Festivali'ne emeği geçenlere teşekkür etti.

Öte yandan, 10 gün sürecek festivalde birçok film sinemaseverlerle buluşacak.

Uzun metrajlı film dalında toplam 8 filmin yarıştığı festivalin jüri üyeliklerini Alman sinemasının ünlü yönetmeni Michael Verhoeven, senarist Reis Çelik, redaktör Robin Greene, film eleştirmeni Necala Algan, gazeteci Cornelia Klauss ve sanatçı Engin Altan Düzyatan yapıyor. Festival, 24 Mart'ta dereceye girecek eserlerin sahiplerine ödüllerinin verileceği törenle sona erecek.

Etkinliğe, Türkiye'nin Nürnberg Başkonsolosu Ece Öztürk Çil, Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ulrich Maly, Festival Koordinatörü Ayten Akyıldız, Türk ve Alman yönetmenler, sinema sanatçıları ve çok sayıda davetli katıldı.

Muhabir: Nürnberg / Cüneyt Karadağ

Yayıncı: Tarkan Demir