O akademisyenlere soruşturma

O akademisyenlere soruşturma
Güncelleme:

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, bildiriye imza atan akademisyenler hakkında soruşturma başlattı.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisine imza atan öğretim üyeleri hakkında disiplin soruşturması başlattı.

Hürriyet'ten Gamze Kolcu'nun haberine göre soruşturma, Hürriyet’in geçen hafta gündeme getirdiği 657 Devlet Memurları Kanunu’na göre yürütülecek.Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi (DTCF) İletişim Fakültesi (İLEF) ve Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde (SBF) görevli akademisyenleri kapsayan soruşturmada, akademisyenlerden bildiride imzalarının bulunup bulunmadığıyla ilgili savunma yapmaları istendi.

Soruşturmanın, 60’ı üniversite kadrosundakiler olmak üzere yaklaşık 70 kişi hakkında başlatıldığı bildirildi.Tebligatta şu ifadelere yer verildi:

DEVLET MEMURLARI KANUNU

“Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 13.01.2016 tarih ve 1555 sayılı yazısı ve takiben Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’nün 19.01.2016 tarih ve 2923 Sayılı soruşturma emriyle, ekte sunulan bildiriyi imzaladığınız iddiası ile ilgili olarak hakkınızda, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 53. maddesinin (a) bendi ile diğer maddelerinde özel olarak düzenlenen disipline dair hususlar dışında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun disipline ilişkin hükümleri ve her iki Kanunda bulunmayan usul kuralları açısında Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği uyarınca disiplin soruşturması açılmıştır.

7 GÜN İÇİNDE SAVUNMANIZI YAPIN 

Ekte yer alan bildiride imzanızın bulunup bulunmadığı ile imzanızın bulunması durumunda konuyla ilgili savunmanızın iş bu davetiyenin tarafınıza tebliğinden 7 gün sonra yazılı olarak veya size komisyonumuz tarafından ekte belirtilen tarih ve saatte şifahen bildirilmesini; herhangi bir mazeretiniz olmaksızın bu sürenin sonunda yazılı ya da sözlü olarak savunmanızı yapmamanız halinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 130. maddesinin 2. fıkrası uyarınca savunma hakkınızdan vazgeçmiş sayılacağınızı ve mevcut delillere dayanılarak hakkınızda gerekli kararın verileceği hususunda bilginizi rica ederiz.”