O araziden de TÜRGEV çıktı

O araziden de TÜRGEV çıktı

TÜRGEV'in İstanbul'daki 55 dönümlük araziye talip olduğu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV) İstanbul Üsküdar’daki 55 dönümlük araziyi 2013’te Hazine’den istediği ortaya çıktı. Zaman gazetesinden Metin Ormancı’nın haberine göre arazideki tesisin sahibi Hamit Akyüz, “İBB projelerin 5 binlik planını onayladı. Üsküdar Belediyesi ise TÜRGEV’in araziyi talep etmesinin ardından projeyi sümenaltı etti” dedi.

Bilal Erdoğan’ın keşif yapmasından sonra tahliye işlemleri hızlanan İstanbul Üsküdar’daki 55 dönümlük araziyi TÜRGEV’in, 2013’te Maliye Bakanlığı’ndan talep ettiği ortaya çıktı. Arazi üzerindeki tesisin sahibi milli sporcu Hamit Akyüz, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile basın açıklaması yaptı. Akyüz, “Yüksek standartta spor ve rehabilitasyon merkezi için projeler sundum. İBB projelerin 5 binlik planlarını onayladı. Üsküdar Belediyesi ise TÜRGEV’in talebinin ardından projeyi sümen altı ederek tahliyenin önünü açtı” dedi. Tanal ise, “17-25 fezlekelerinde bu yer anlatılıyor. Tapelerde tahliyenin planlı ve programlı olduğu anlaşılıyor. Tüm bunlar arazinin TÜRGEV’e devri içindir” diye konuştu.

Bilal Erdoğan’ın keşif yapmasının ardından tahliye işlemleri hızlanan Üsküdar’daki spor tesisiyle ilgili yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Ünalan Mahallesi’ndeki Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait 55 dönümlük araziyi TÜRGEV’in Hazine’den talep ettiği ortaya çıktı. Tesis boşaltılırken işletmenin sahibi milli sporcu Hamit Akyüz de CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’la birlikte dün bir basın açıklaması yaptı. 2000 yılında bu arsayı geçici izinle kiralayarak spor tesisine çevirdiğini belirten Akyüz, 2013 yılında da tesisle ilgili yeni bir proje hazırladığını söyledi. Akyüz, bu proje sonrasında yaşadıklarını şöyle anlattı: “Profesyonel düzeyde hizmet verecek fizik tedavi, sağlık ve rehabilitasyon merkezini faaliyete geçirmek istedim. Projemi büyükşehir belediyesinin imar komisyonuna sundum. O dönemki İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş, projenin İstanbul adına şahane bir yatırım olduğunu belirterek, ilgili kişilere sundu. İBB, projemin 5 binlik planını onaylayarak binlik planlar için Üsküdar Belediyesi’ne gönderdi. Fakat bütün planları onaylanan proje, Üsküdar Belediyesi’nde bir müsteşarın isteğiyle sümenaltı edildi.”

TÜRGEV TALİP OLDU

O dönemde projenin neden engellendiğini araştıran Akyüz, TÜRGEV’in bu araziyi talep ettiğini öğrendi. Vakfın Genel Müdürü Salih Koç ile bir görüşme gerçekleştiren Akyüz, konunun TÜRGEV ile alakası olup olmadığını sordu. Aldığı cevap karşısında şaşkına dönen Akyüz, “Bana çok büyük bir alanı zaptettiğimi ima eden Salih Koç, bu arazinin hepsini bu şekilde kullanamayacağımı söyledi. Koç’a ‘Siz bu arazinin nesisiniz?’ diye sorduğumda ‘Biz bir işe olur deriz o iş olur’ cevabını aldım” diye konuştu.

RANT AMAÇLI BİR TAHLİYE YAPILIYOR

Borçlar Kanunu’na göre tahliye işlemlerinin mesai saatleri dışında yapılamayacağının altını çizen CHP Milletvekili Mahmut Tanal da, “Saat 06.00’da tahliye işlemlerinin başlaması için bir yazı gönderilmiş. Dün (önceki gün) sabah başlayan işlem bugün (dün) hafta sonu olmasına rağmen devam ediyor. Bu hukuksuz bir uygulamadır” dedi. Tahliye işleminin tamamen siyasi bir amaçla yapıldığına değinen Tanal, “17-25 Aralık fezlekelerinde bu yer anlatılıyor. Kamuoyuna yansıyan tapelerde bu tahliyenin planlı ve programlı olduğu anlaşılıyor. Tüm bu işlemler arazinin TÜRGEV’e devri için yapılıyor. Tamamen siyasî amaç ve rant üzerine bu işlem yapılıyor” dedi.

TÜRGEV’İN MALİYE’YE YAZDIĞI DİLEKÇE

TÜRGEV Genel Müdürü Salih Koç’un 12.11.2013 tarihinde Maliye Bakanlığı Milli Emlak Müdürlüğü’ne sunulmak üzere gönderdiği ve intifa hakkı talebinde bulunduğu dilekçede yer alan ifadeler şöyle: “Eğitim-Öğretim ve Öğrenci Yurdu hizmetlerinde kullanılmak üzere maliye hazinesine kayıtlı bulunan İstanbul ili, Üsküdar ilçesi Ünalan Mahallesi, 1119 ada, 45 parseldeki 37601, 7 metrekare yüzölçümlü alan ve Üsküdar Mahallesi 1119 ada, 46 parselde bulunan 16285, 1 metrekare yüzölçümlü alan için vakfımız lehine 30 yıllığına intifa hakkı tesis edilmesini talep ediyoruz.”