"O atleti midem bulanarak kokladım"

"O atleti midem bulanarak kokladım"

Kırşehir'de devam eden FETÖ davasında bir tanık katıldığı bir toplantıda "atlet" olayını anlattı

Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında şube müdürü, emniyet amiri ve başkomiserlerin de olduğu 38'i tutuklu 48 polisin yargılandığı davada mahkeme, tanıkları dinledi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 33 tutuklu, 8 tutuksuz  sanık ile başka cezaevlerinde tutuklu 2 sanık, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi  (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmaların dördüncü gününde tanıkların ifadesi  alındı.
 
Tanık S.T.A, 2009 yılı başlarında örgüt toplantılarına katılmaya  başladığını, zaman zaman bağış adı altında para verdiğini, toplantılarda Kur'an-ı  Kerim, hadis kitapları, Risale kitapları ve Fetullah Gülen'in kitaplarının  okunduğunu söyledi.
 
Katıldığı bir toplantıda Fetullah Gülen'in Hazreti Muhammed'le ilgili  rüyasının anlatıldığını belirten S.T.A, "Bir sohbette örgüt lideri Fetullah  Gülen'in rüyası anlatıldı. Rüyasında Peygamberimizin de toplantılara katıldığını,  boş olan bir koltukta oturarak takip ettiğini ve bir çocuğun 'boş koltukta oturan  sakallı dede kim?' diye sorduğunda 'Peygamberimiz' diyerek cevap verildiğini  söylediler" diye konuştu.
 
Mahkeme başkanının "Bu atlet koklatma konusu nedir? şeklindeki sorusu  üzerine tanık, bu olayın Kayseri'ye tayini çıkan bir polisin Ahi Evran  Mahallesi'ndeki evinde yaşandığını kaydetti.
 
Zamanını tam hatırlayamadığı bu toplantıya bir atlet getirildiğini  anlatan S.T.A, "Sarı Sami diye bildiğim bir kişi Amerika'dan geldiğini ve  Fetullah Gülen'in atletini getirdiğini söyleyerek önce atleti kendisi kokladı,  'mis gibi kokuyor' dedi. Sonra sıra ile dolaştırıldı. Herkes kokladı. Ben de o  atleti midem bulanarak kokladım." şeklinde ifade verdi.
 
S.T.A, dini içerikli olduğu iddia edilen toplantılarda aşırı gizlilik  ve tedbir uygulanmasını sorguladığını ve bunu kabul edemediği için 2011 yılında  toplantılardan ayrıldığını aktardı.
 
Tanık M.G. de 2013 yılında 4-5 ay örgütün toplantılarına katıldığını,  17-25 Aralık'taki gelişmelerden sonra da ayrıldığını ifade etti.
 
M.G, toplantılarda bağış istendiğini belirterek, "Afrika'daki muhtaç  kardeşlerimize gönderilmek üzere para istiyorlardı. Miktar belirtilmiyordu. Bazen  toplantılarda bazen de başka yerlerde para verdiğim oldu." diye konuştu.
 
15 Temmuz darbe girişimi sonrası farklı tarihlerde yapılan  operasyonlarda aralarında şube müdürü, emniyet amiri, başkomiserlerin de  bulunduğu 48 polis memuru gözaltına alınmış, bunlardan 39'u tutuklanmış,  diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Duruşmaların  başladığı günden itibaren 4 polis, adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.
 
Sanıklar, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği, örgüte finans ve  destek sağlamak"la suçlanıyor.