O çılgınlık Çin'e sıçradı

O çılgınlık Çin'e sıçradı
Güncelleme:

Tüm dünyayı saran "boyama çılgınlığı" şimdi de Çin'e sıçradı...

Küresel bir çılgınlık haline gelen yetişkinler için boyama kitaplarının ilki Esrarengiz Bahçe, Çin Halk Cumhuriyeti’nde üç aydan kısa bir süre içinde 3 milyon sattı.

Johanna Basford’un yaratıcısı olduğu Esrarengiz Bahçe (Secret Garden) adlı boyama kitabı Çin Halk Cumhuriyeti’nde satışa çıktığı 1 Haziran’dan bugüne 3 milyon alıcı buldu. Geçen hafta başlayan Beijing Uluslararası Kitap Fuarı’nda açıklama yapan Basford’un yayıncısı Laurance King Publishing, kitaba Çin’den sonra en büyük ilginin 1,1 milyonluk satışla Brezilya’dan geldiğini açıkladı. Esrarengiz Bahçe bugüne dek ABD’de 650 bin 421, Güney Kore’de 500 bin ve Birleşik Krallık’ta 477 bin 658 kopya sattı, tüm dünyada ise 6,8 milyon satış rakamına ulaştı.

Online perakende devi Amazon’un en çok satılan 10 kitap listesinde şu an dört farklı yetişkinlere yönelik boyama kitabı bulunuyor. Bu dört kitaptan biri olan Millie Marotta'nın Hayvan Krallığı (Millie Marotta’s Animal Kingdom), yemek kitabı Deliciously Ella’dan sonra bu yıl en çok satan ikinci kitap oldu.